Telefoane Mobile

Honor a fost divizia de telefoane mobile cu raport preț / specificații atractiv din cadrul Huawei. A pornit la drum în 2011 și avea scopul de a rivaliza cu Xiaomi și alte branduri  chinezești (între timp și Xiaomi a lansat Redmi, OPPO are Realme în acest segment etc).

Sancțiunile aduse de către SUA către Huawei au determinat compania să  caute o soluție pentru brandul Honor. Au confirmat vânzarea către Shenzhen Zhixin New Information Technology Co.

În declarația comună a Huawei și a noului posesor al brandului Honor nu s-a specificat suma plătită. Zvonurile indicau o valoare generoasă – echivalentul a 15 miliarde dolari. Nu se știe clar ce strategie urmează a fi adoptată, dar s-a insistat pe faptul că decizia a fost luată în beneficiul angajaților, partenerilor, furnizorilor și distribuitorilor. S-a mai specificat că Huawei urmează să nu aibă niciun procent din noua entitate, că nu vor fi implicați în niciun fel.

Au mai punctat și faptul că dezvoltarea funcționează mai departe etc.

Sunt curios să descopăr dacă Honor fără Huawei va avea acces la componente cu tehnologie americană. Ar putea să adopte o strategie similară și pentru Huawei, scoți brandul de sub formatul actual și-l aduci sub altă entitate chineză.

Sursa: Gizmochina.com

Categorii: telefoane-mobile
Tag-uri: HonorHuawei

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.