Google a trimis comunicat legat de faptul că serviciul Google Pay este disponibil în România, dar nu în mod direct.

Google a colaborat cu MasterCard și Visa spre a aduce Google Pay prin aplicațiile:

  1. Revolut;
  2. Curve;
  3. Transferwise;
  4. ING Bank;
  5. UniCredit Bank;
  6. Banca Transilvania;
  7. Alpha Bank;
  8. CEC Bank;
  9. Viva Wallet;
  10. Orange Money.

Pot fi efectuate plăți la orice magazin ce acceptă plăți contactless prin MasterCard și Visa. Soluția aleasă se numește Google Pay as a service și permite înrolarea de carduri cu Google Pay prin aplicațiile mobile de plată ale companiilor menționate.

Cum înrolezi un card în Google Pay?

Deschizi aplicația băncii și intrați în secțiunea: Adaugă în Google Pay. Cardul este înrolat și salvat și poate fi administrat din secțiunea Google / Serviciile contului / Google Pay.

Mi se pare că Google și-a dorit să mulțumească băncile și companiile partenere în primul rând și abia pe clientul de GPay în plan secund. Până la urmă, trebuie să acceptăm ce ni se oferă și putem spune că acum avem o soluție în a folosi Google Pay și în România.

Categorii: software

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.