Conform celui mai recent studiu al MIT, posibilitatea de a muri într-un zbor cu avionul este extraordinar de mică (1 deces la 13.7 milioane de pasageri)

/
/
9 aug.
/

Chiar dacă avem probabilitatea mai mare de a muri mergând cu maşina, autobuzul, trenul sau orice alt mijloc de transport terestru sau pe apă, foarte mulţi dintre noi avem emoţii uriaşe atunci când zburăm, deşi statistica ne arată încă o dată că avionul este sigur, foarte sigur.

Conform celui mai recent studiu MIT (Massachusetts Institute of Technology), zborul cu avionul în prezent este cel mai sigur din istorie:

  • în perioada 1968 – 1977 media a fost de 1 deces la fiecare 350.000 de pasageri;
  • în perioada 1978 – 1987 media a fost de 1 deces la fiecare 750.000 de pasageri;
  • în perioada 1988 – 1997 media a fost de 1 deces la fiecare 1.3 milioane pasageri;
  • în perioada 1998 – 2007 media a fost de 1 deces la fiecare 2.7 milioane pasageri;
  • în perioada 2008 – 2017 media a fost de 1 deces la fiecare 7.9 milioane de pasageri;
  • în perioada 2018 – 2022 media a fost de 1 deces la fiecare 13.7 milioane de pasageri.

Observaţi că ultima perioadă analizată, cea dintre anii 2018 – 2022 ne prezintă un risc de deces foarte, foarte redus.

Sigur că aici vorbim de medii, însă siguranţa zborului este cu atât mai ridicată, cu cât se respectă mai strict regulamentele şi standardele din domeniu. Există ţări care sunt exemple de aşa da, iar acestea sunt Statele Unite, statele membre ale Uniunii Europene, Muntenegru, Norvegia, Elveţia, Regatul Unit, Australia, Canada, China, Israel, Japonia şi Noua Zeelandă.

La capitolul se putea mai bine regăsim ţări importante precum Bahrain, Bosnia, Brazilia, Brunei, Chile, Hong Kong, India, Iordania, Kuwait, Malaezia, Mexic, Filipine, Qatar, Singapore, Africa de Sud, Coreea de Sud, Taiwan, Turcia şi Emiratele Arabe Unite, iar în categoria „mai aveţi de lucru” se află restul ţărilor (dar şi aici există îmbunătăţiri semnificative).

Studiul celor de la MIT a fost publicat în revista de specialitate Journal of Air Transport Management şi îl puteţi accesa aici.

Sursa: agerpres.ro
Cosmin Mușat
Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează Samsung Galaxy S25 Ultra și Acer Nitro 5 AN517-52.

Smartwatch Huawei Watch Fit 4 Pro – review (Cu titan și sticlă safir de partea sa)

Accesorii Inteligente
/
/
20 iun.
Cu seria Huawei Watch Fit pot să spun că m-am cunoscut bine încă de la prima generație, soția mea încă  mai are un astfel de ceas printr-un sertar. Nu mai folosește acel smartwatch, fiindcă a urcat rapid către alte niveluri, adică a trecut pe Huawei Watch GT 5 Pro, varianta de 41mm, dar când am…

Cum citim şi interpretăm noua fişă informativă obligatorie din 20 iunie la achiziţia oricărui smartphone nou?

Smartphones
/
/
19 iun.
Începând de mâine, 20 iunie, toate smartphone-urile vândute de noi în România vor trebui să vină la pachet şi cu noua fişă informativă (un fel de etichetă energetică de la electronice şi electrocasnice).

NOD va fi distribuitor autorizat Apple în România din 1 iulie 2025

Diverse
/
/
19 iun.
Network One Distribution urmează a primi statutul de distribuitor autorizat Apple din 1 iulie 2025. Este un moment important pentru NOD și rețeaua sa formată din peste 3000 de parteneri.