Smartphone

Decluttr, o platformă ce vinde device-uri second-hand, a realizat o analiză pe un eşantion de peste 2000 de americani de toate vârstele pentru a vedea cât de bine îşi cunosc aceştia smartphone-urile.

Unele rezultate sunt chiar interesante:

  • 43% dintre americani cheltuiesc cel puţin 500 de dolari în caz de upgrade, iar cele mai importante motive de schimbare a telefonului sunt:
    • 31% l-au stricat;
    • 26% au simţit nevoia unui device mai puternic.
  • 50% dintre americani nu au reuşit să îşi recunoască smartphone-ul (doar 44% dintre utilizatori şi-au recunoscut iPhone XR-ul, în timp ce 71.32% au recunoscut modelul Samsung GALAXY S9 Plus);

  • doar 40% dintre utilizatorii de telefoane Samsung GALAXY S7, S8 şi S9 ştiu că device-urilor lor dispun de tehnologie de încărcare wireless;
  • doar 14% dintre utilizatorii de iPhone XR, XS şi X ştiu că terminalele lor au conectivitate NFC;
  • 31% dintre cei intervievaţi au susţinut că smartphone-urilor lor au tehnologie 5G, chiar dacă în perioada realizării studiului, în Statele Unite ale Americii nu se comercializa oficial niciun astfel de model.

Întreaga analiză a celor de la Decluttr o puteţi găsi aici.

Nu pot să zic că aceste statistici mă miră cu ceva sau nu, însă îmi confirmă în continuare ideea că marea mojoritatea a utilizatorilor cumpără un smartphone în funcţie de promoţie, de culoare sau de brand (în realitate ei nu prea ştiu ce cumpăra şi dacă au nevoie de respectivul model).

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.