Smartphone

Să ai cel mai nou iPhone rămâne un trend în România, iar cel mai nou raport OLX nu face decât să ne confirme acest lucru.

După lansarea seriei iPhone 14, numărul de anunţuri cu vânzări de modele mai vechi a explodat. La nivelul lunii septembrie pe platformă au existat peste 805.000 oferte de telefoane iPhone, iar la nivel de căutări s-au înregistrat peste 6.2 milioane astfel de acţiuni.

Aceeaşi lansare a generat şi scăderi importante de preţuri pentru versiunile mai vechi, iPhone 13 fiind cotat la 3.984 lei în septembrie 2022, spre deosebire de 5.592 lei în septembrie 2021. iPhone 12 a scăzut în preț cu 34,34% față de aceeași perioadă a anului trecut, având un preț mediu pe platformă de 2.484 lei, iar iPhone 11 a ajuns la un preț mediu de 1.747 lei, cu 21,12% mai convenabil decât în anul anterior.

„Observăm că iPhone rămâne cel mai căutat brand de utilizatorii români de smartphone-uri în septembrie, precedat de brand-ul Samsung. În acest context, prețurile de smartphone-uri iPhone din modelele anterioare au ajuns la scăderi drastice de preț, de până la 40,46%. Utilizatorii OLX care caută cel mai mult brand-ul iPhone în platformă sunt din marile orașe ale țării: București, Constanța, Cluj și Iași.” a declarat Cezar Cârligeanu, Head of Sales OLX România, Portugalia, Bulgaria.

Categorii: apple
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.