Diverse

O situaţie foarte ciudată se întâmplă zilele acestea la Consiliul Concurenţei. Se pare că începând cu data de 6 aprilie, adică de mai bine de 10 zile, Consiliul Concurenţei nu mai poate aplica amenzi sau nu mai poate declanşa investigaţii deoarece nu mai are cvorum.

Pentru a-şi exercita atribuţiile legale importante, deciziile sunt luate în cadrul aşa numitului Plen al Consiliului Concurenței. Până de curând acesta era format din 7 oameni, însă mai nou numărul acestora a crescut la 9. Pentru ca acest plen să poată funcţiona are nevoie de un cvorum pentru şedinţe sau comisii, unul format din minim 3 oameni.

În prezent în Plenul Consiliului Concurenței mai sunt ocupate doar 2 posturi, restul până la 9 fiind vacante. Bogdan Chirițoiu, preşedintele Consiliului Concurenței, a transmis din 2 aprilie o scrisoare către Parlamentul României pentru a-i informa de această situaţie, însă până acum nu s-a rezolvat nimic.

S-ar părea că lucrurile se vor debloca în 22 aprilie, zi în care în plenul Camerei Deputaţilor vor fi prezentante şi votate propunerile pentru cele 7 locuri vacante.

Totuşi, în tot acest interval de timp (6 aprilie – posibil 22 aprilie) Consiliul Concurenţei a funcţionat în regim de avarie, adică s-au desfăşurat doar acele activităţi ce nu au necesitat decizie de plen sau de comisie.

Sursa: hotnews.ro