Continuare Fram, ursul polar cu tehnologie AMD Hardware

Dacă nu ați auzit până acum de cartea „Fram, ursul polar”, de Cezar Petrescu, sau de filmul serial omonim, înseamnă că sunteți prea tineri. Serialul, realizat în 1983, era difuzat în timpul copilăriei mele destul de des pe postul național de televiziune, încât îl cam știam pe de rost, deși erau în total 6 episoade, a câte circa jumătate de oră fiecare.

Recunosc că am fost extrem de surprins când am primit un comunicat de presă care anunța o continuare a acestui serial. Este vorba despre o animație de lung metraj care se pare că va ajunge în cinematografele din România încă de luna viitoare, adică din iunie 2024.

Legătura noului film de animație „Fram, ursul polar” cu tehnologia o face stația de lucru care a avut ca „inimă” un procesor AMD Ryzen Threadripper PRO, stație pe care s-a făcut producția. De grafica 3D s-a ocupat o placă video AMD Radeon PRO.Continuare Fram, ursul polar cu tehnologie AMD (2)

Așadar, echipa de producție realizează post-procesarea producției folosind cele mai noi produse AMD, care le eficientizează timpii de lucru și le oferă posibilitatea de a edita rapid scenele din film.

Suntem foarte încantați de integrarea în fluxul de producție a unei stații de lucru performante care ne-a permis să avansam într-un ritm accelerat editarea și exportul scenelor din Fram. Procesorul AMD Threadripper a înlocuit cu success în studio-ul nostru 3 alte stații de procesare utilizate anterior, care erau echipate cu tehnologie Intel. Trecerea către o platforma AMD dedicată creatorilor de conținut a reprezentat pentru noi un pas important în etapa de procesare, reducând timpii de lucru cu aproximativ 40%”, a spus Ștefan Buzea, Regizor și Producator al filmului Fram.

La baza stației grafice care l-a adus pe ecrane pe micul Fram stă o placă de bază ASUS Pro WS WRX80E, capabilă a suporta și pune în valoare puterea celor mai recente procesoare din seria AMD Ryzen Threadripper Pro.

Un volum atât de mare de imagini si date nu se pot edita fără o soluție puternică de stocare. Modulele DRAM Server Premier oferite de Kingston Technology au fost dezvoltate special pentru sistemele server critice care necesită timp de funcționare și stabilitate maxime. De peste trei decenii, Kingston este brandul de memorie pe care clienții îl aleg pentru a-și alimenta centrele de date și stațiile de lucru. Memoria Server Premier dispune de un BOM (Bill of Materials) blocat pentru a asigura o producție consecventă a modulelor DRAM de înaltă calitate. De asemenea acest tip de memorie este supus unor procese riguroase de dynamic burn-in, concepute pentru a elimina defecțiunile timpurii din
fabrică.

Folosirea kitului de memorie Kingston Quad-channel DDR4 ECC 128GB împreună cu SSD-ul NVMe KC3000 de 4TB, a asigurat eficiența procesării şi stocării datelor în timpul producției proiectului studio de animație – Fram Ursul Polar.

SSD Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 2TB

Folosind tehnologia Gen4, KC3000 oferă viteze de transfer de până la 7000 MB/s atât pentru scriere, cât și pentru citire și capacități de până la 4096 GB. Astfel, utilizatorii pot ține pasul cu sarcinile de lucru solicitante și pot experimenta viteze mari de transfer în activități solicitante, cum ar fi randarea 3D sau crearea de conținut 4K.

Totul a fost meticulos integrat intr-o statie speciala capabila sa raceasca intreaga configuratie cu un flux de aer optimizat, insa si cu un design remarcabil.

Carcasa Fractal Torrent Black RGB

Fractal Design Torrent, o carcasă premiată internațional și demnă de performanțele întregii stații de lucru. Interiorul proiectat atent și cu frame deschis, împreună cu sursa de alimentare montată în partea superioara, oferă mult spațiu de ventilație pentru componente, astfel maximizand potențialul de performanță al întregului sistem.

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.