Hardware

Am extras câteva date legate despre ce utilizatori folosesc cel mai des unități externe de stocare și care sunt cei care se bazează pe cele interne de maximă performanță. Sigur că în ambele cazuri ne referim la SSD-uri, foarte rar mai este nevoie de HDD-uri în ziua de azi, mai ales ținând cont de faptul că avem capacități de stocare maxime apropiate în ambele cazuri.

Astfel, conform unor comunicate din partea diviziei de memorii Samsung, cel mai des și cel mai intens SSD-urile externe și cardurile de memorie sunt folosite de către fotografi, cameramani, designeri grafici și editori.

De exemplu, filmele și fotografiile de înaltă calitate pot ocupa o cantitate absurdă de spațiu. Astfel, toți profesioniștii au nevoie să își poată accesa munca din mers, mai ales atunci când lucrează pe teren sau când prezintă produsul finit clientului. Iar când este vorba de lucrul cu fișiere mari, viteza unității contează.

SSD-urile externe Samsung sunt recomandate tuturor tipurilor de utilizatori, însă modelul T9 poate atinge viteze de citire de până la 2000 MB/s și poate avea capacități de până la 4 TB, deci este cel spre care se vor orienta cei care chiar vor folosi la intensitate și capacitate maximă o astfel de unitate. Iar cine are nevoie de și mai mult spațiu de stocare, se poate orienta spre modelul T5 EVO, cu stocare de până la 8 TB.

Unitățile externe se pot dovedi utile și pentru gameri. Majoritatea celor mai noi titluri de pe piață pot ajunge la o dimensiune de peste 100 GB. Astfel, spațiul de stocare al PC-ului poate fi limitat semnificativ. Chiar și așa însă, gamerii etuziaști și mai ales cei profesioniști preferă performanță maximă și astfel mulți se orientează spre un SSD ca Samsung 990 PRO, care poate avea capacitate de maximum 4TB.

O altă varinată de SSD intern cu interfața M.2 PCIe suficient de performantă, dar mai echilibrată din punct de vedere al prețului, se poate dovedi Samsung 990 EVO, ale cărui capacități pot fi însă de până la 2TB. Chiar și așa, poți opta pentru două astfel de unități, pe care să le configurezi în RAID 0 și astfel să dublezi performanța.

Voi ce unități de stocare folosiți și cât sunteți de mulțumiți de ele?

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.