Hardware

În ultima perioadă senzorii foto utilizaţi pe smartphone-uri au dimensiuni din ce în ce mai generoase, iar acest lucru implică mai multe provocări pe partea de protecţie a acestora.

Pentru că există această necesitate, Corning a lansat soluţiile Corning Gorilla Glass DX şi Glass DX+ de protecţie a lentilelor camerelor foto utilizate pe telefoanele inteligente. Pentru că vorbim de o tehnologie premium, producătorul american a adăugat şi un strat suplimentar anti-reflexie, unul ce permite captarea a 98% din lumina ambientală (acest lucru va ajuta la obţinerea de fotografii mai clare reducând reflexiile nedorite). În prezent standardul din domeniu permite captarea a maxim 95% din lumina ambientală.

Corning Gorilla Glass DX şi Glass DX+ vor oferi astfel protecţie sporită şi un sistem de anti-reflexie îmbunătăţit. Între cele două sticle de protecţie există o mică diferenţă, varianta DX+ beneficiind de un grad mai ridicat de rezistenţă la zgârieturi (se duce la nivelul protecţiei oferită de sticla de safir).

Nu ştim care vor fi primele smartphone-uri ce vor utiliza această nouă generaţie de sticlă de protecţie pentru lentilele foto, însă cu siguranţă acestea au un cost în plus, de aceea este foarte posibil să le vedem pe device-uri tip flagship.

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.