Software

Reţeaua de socializare Facebook a ajuns într-un punct în care strategia de creştere a numărului de utilizatori devine din ce în ce mai greu de implementat, tocmai de aceea se caută modalităţi noi de realizare a acestui obiectiv.

În contextul pandemic din ultimele luni, dar şi pe fondul refuzului de a utiliza Facebook a numeroase comunităţi religioase din lumea întreagă, reprezentanţii companiei au anunţat implementarea unui sistem de rugăciune online. Pentru moment acesta este disponibil doar în Statele Unite ale Americii, însă în perioada imediat următoare va putea fi utilizat de utilizatorii din întreaga lume.

Acest sistem de rugăciune este disponibil doar în cadrul grupurilor private. Pentru a înţelege cum funcţionează acest tip de rugăciune, avem următorul exemplu real: o femeie a folosit acest instrument pentru a solicita rugăciuni pentru o mătușă bolnavă de COVID-19. Ceilalți utilizatori de pe grup au răspuns prin apăsarea butonului marcat cu textul „M-am rugat”, iar numele lor au apărut apoi într-un spațiu special. Utilizatorii pot fi notificați să repete rugăciunea în următoarele zile şi să transmită toate gândurile bune solicitării respective.

Facebook are planuri mari în această zonă a credinţei, compania americană îşi doreşte ca în viitor liderii religioşi să ţină ceremoniile online pe platforma de socializare cu ajutorul realităţii virtuale şi a tehnologiei AR (realitate augmentată).

Sursa: reuters.com