Diverse

Majoritatea smartphone-urilor de pe piaţă au o sticlă de protecţie a display-ului (doar cele ultra low-cost vin de obicei fără o astfel de caracteristică), iar în proporţie destul de ridicată furnizorul acestei sticle este Corning Inc. Această companie americană este apreciată în lumea telefoanelor inteligente datorită sticlei Gorilla Glass.

Corning Inc. a anunţat lansarea unei noi versiuni a sticlei sale de protecţie, Corning Gorilla Glass Victus. Aceasta vine după Corning Gorilla Glass 6 şi deşi teoretic ar fi trebuit să se numească Corning Gorilla Glass 7, producătorul american a decis să renunţe la acest sistem de alegere a denumirii.

Corning Gorilla Glass Victus este o sticlă pe bază de aluminosilicat şi este prezentată ca o mini revoluţie în domeniu:

  • este de două ori mai rezistentă decât versiunea anterioară;
  • rezistă la căderi de la 2 metri înălţime;
  • rezistă la 20 de scăpări de la 1 metru înălţime;
  • la testul Knoop de rezistenţă (realizat cu diamantul) a reuşit să fie foarte uşor zgâriată la o apăsare de 8 Newton (Corning Inc. a evidenţiat că cel mai bun produs competitor s-a spart la o apăsare de doar 4 Newton).

Corning Gorilla Glass Victus va fi inaugurată în curând de un produs Samsung, cel mai probabil vorbim de smartphone-ul Samsung Galaxy Note20 Ultra, telefon ce va fi anunţat pe 5 august.

Sursa: fonearena.com