Intel NUC NUC5i5RYH Hardware

Intel a avut un trimestru cu rezultate financiare solide, dar le-a scăpat și o informație ce arată că compania americană se află cu noua liniei de procesoare pe 7nm într-o întârziere de 6 luni.

Primele procesoare pe 7nm ar urma să fie anunțate pe sfârșit de…, 2022. Pentru câțiva ani de zile, cea mai performantă linie de procesoare a Intel va fi pe 10nm.

Au spus că încearcă o abordare pragmatică și că sunt deschiși să colaboreze cu alte companii în ce privește producția (TSMC, probabil). Și la 10nm au fost întârzieri + ei l-au gândit drept o etapă de trecere spre 7nm. Pe de altă parte, concurența nu bate pasul pe loc. AMD s-ar putea să coboare sub 7nm, alte companii deja trec pe ARM și s-ar putea să fie un trend adoptat și de alți producători de laptopuri.

Procesoarele pe 7nm vor intra în fluxul comercial al Intel din…, 2023. Mai multe detalii pe acest subiect veți găsi la sursă.

Veniturile Intel în al doilea trimestru din 2020 au fost de 19.7 miliarde dolari, creștere de 20% față de aceeași perioadă din 2019. Și au fost în plus în contextul în care la nivel global am fost sub pandemie de covid-19. Se așteaptă ca pe întreg anul să atingă venituri de 75 miliarde dolari. Din comunicatul Intel se subînțelege că dezvoltarea pe 10nm se realizează în regim accelerat.

Sursa: AnanadTech.com

Categorii: hardware
Tag-uri: Intel

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.