Arhiva-iPad

iPad mini a ajuns în mâinile cumpărătorilor de câteva zile, iar analiștii din cadrul firmei de cercetare IHS au realizat un raport privind costul minim de producție pentru iPad mini.

Prin urmare, iPad mini de 16GB Wi-Fi costă cel puțin $188. Pentru un spațiu de stocare mai mare, se mai adaugă $31 în varianta de 32GB, respectiv $62 în varianta de 64GB. Să vedem puțin cum arată o statistică a acestor cifre:

[table id=11 /]

Componentele display-ului realizate de către LG Display  și AU Optronics au costat cel mai mult, și anume $80 sau 43% din prețul total. Chip-urile de memorie au fost fabricate de Hynix Semiconductor, chip-ul audio de Cirrus Logic iar chip-urile Wireless de Broadcom, fiind asamblate de Murata. În ceea ce privește procesorul A5, acesta este fabricat de Samsung, în ciuda zvonurilor cum că Apple ar fi încetat să cumpere/folosească procesoare de la ei.

Se pare totuși că IHS a calculat doar costul componentelor folosite, și nu și costul de asamblare, împachetare, etc. Prin urmare, există posibilitatea ca acest cost de producție să fie în realitate mai mare de $188. Totuși, multe persoane susțin că analiza IHS nu este corectă deoarece ei au calculat prețurile componentelor per bucată și nu en gros, ceea ce ar scădea costul puternic.

Până la urmă, nu putem spera că vom afla vreodată costul real de fabricație a acestei tablete; dacă însă cei de la IHS se apropie de realitate, credeți că prețul cerut pentru această tabletă este justificat sau vi se pare prea mare? Puteți afla prețul de achiziție iPad mini în România aici.

 Sursă: All Things D