Apple

Scriam săptămâna trecută că judecătorul Robin Jacob de la Înalta Curte de Justiție din Regatul Unit al Marii Britanii a oferit un termen de 24 de ore celor de la Apple pentru a-și modifica declarația oficială inițială, prin care trebuia să recunoască faptul că Samsung nu i-a copiat iPad-ul.

Aceștia au postat pe site-ul lor din Marea Britanie următoarea declarație:

„Pe 25 octombrie 2012, Apple Inc. a publicat o declarație pe site-ul din Marea Britanie referitor la tabletele Samsung Galaxy. Acea declarație a fost incorectă și neconformă cu ordinele Curții de Apel a Angliei. Declarația corectă se află aici.”

În câteva rânduri, printre multe cifre și link-uri de site-uri se poate citi și faptul că această Instanță a hotărât că Samsung nu a copiat iPad-ul.

Până aici, nimic interesant. Totuși, dacă veți accesa link-ul de mai sus, dorind să vedeți declarația Apple, s-ar putea să fiți nevoiți să vă concentrați mai puternic în a găsi această declarație, datorită poziționării ei pe site, și anume în partea de jos a paginii de web, într-un punct considerat de mulți drept „punct mort”.

Totodată, se pare că oricare ar fi dimensiunile ferestrei de browser și indiferent de rezoluția ecranului, vizitatorii site-ului trebuie să deruleze pagina în jos pentru a vedea declarația. Acest lucru este posibil, potrivit celor de la Reddit, printr-un cod JavaScript care în mod dinamic modifică dimensiunea imaginii principale de pe site-ul Apple astfel încât să ocupe cât mai mult spațiu posibil, forțând vizitatorii să deruleze în jos pagina. Mai mult decât atât, se pare că dacă inițial, locuitorii din Regatul Unit al Marii Britanii erau redirecționați către site-ul din UK, acum nu mai există redirecționare pentru aceștia.

Concluzia: Apple întinde plapuma cât de tare poate, astfel încât să respecte cerințele sentinței dar totodată să facă declarația cât mai greu de observat.

Categorii: apple
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.