Telefoane Mobile

TechInsights a făcut o analiză orientativă a costurilor generate de componentele integrate pe iPhone Xs Max. A rezultat un cost de 443 dolari, cu aprox. 50 dolari peste iPhone X-ul din 2017. 

Cele mai scumpe componente:

  1. Ecranul OLED – 80.50 dolari (produs de către Samsung);
  2. Procesorul Apple A12 Bionic + Modem – 72 dolari;
  3. Memoria  – 64.5 dolari;
  4. Carcasa + părțile mecanice – 58 dolari;
  5. Camerele foto și video – 44 dolari.

Prețurile practicate de Apple pentru iPhone Xs Max (am păstrat referința în dolari, pentru că și componentele sunt puse în aceeași monedă):

  • iPhone Xs Max de 64 GB – 1099 dolari;
  • iPhone Xs Max de 256 GB – 1249 dolari;
  • iPhone Xs Max de 512 GB – 1449 dolari.

Analiza legat de costul componentelor raportat la prețul de magazin trebuie să țină cont de elemente ce nu sunt prinse în calcul: cercetare și dezvoltare, logistică, software, marketing, partea de servicii postvânzare  garanție etc.

Este clar că Apple are un profit frumos pentru fiecare unitate vândută și iPhone-ul joacă un rol crucial în evaluarea de piață la peste 1 trilion dolari.

Sursa: TechInsights.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.