Software

Aș spune că este ușor hazliu cum Google s-a trezit în 2018 că este nevoie să salveze SMS-ul, ca un fel de ultimă armă în fața WhatsApp, Facebook Messenger etc. 

Google a tot încercat să muște o felie cât mai consistentă din piața de mesaje pe smartphone (Hangouts a fost un fail față de așteptările companiei, Duo și Allo intră la categoria Diverse și nu prind tracțiune etc). Așa că încearcă prin parteneriate cu Samsung & co, dar și cu ajutorul operatorilor de telefonie să ducă SMS-urile în era smart prin RCS Messaging.

Samsung urmează a implementa RCS Messaging pe:

  • Samsung GALAXY S8 și S8 Plus, Samsung GALAXY S8 Active, Samsung GALAXY Note8 și Note 9, GALAXY S9 și S9 Plus + modele din seria A și J ce vor face pasul spre Android 9 Pie.

Allview are 19 modele în portofoliu pe care aduce serviciile RCS sau deja le-au adus: 9 Lite, X4 Soul Infinity Plus, X4 Soul Infinity L, X4 Soul Infinity N, X4 Soul Infinity S, X4 Soul Infinity Z, P4 PRO, P9 Life, P9 Energy S, P9 Energy Lite 2017, P41 eMagic, P7 Lite, P8 PRO, P43 Easy, X4 Soul Vision, V2 Viper S, X4 Soul Lite, X4 Soul Mini S și P8 eMagic.

+ lista sunt sigur că este deschisă și va conține o multitudine de modele.

RCS Messaging este un standard dezvoltat pe GSMA Universal Profile 2.0. Orange l-a denumit pompos: Chat Message.

Ce este în esență?

Un SMS evoluat, cu funcții deja cunoscute de pe serviciile avansate. Un interlocutor vede în timp real când este tastat sau citit un mesaj, pot fi distribuite imagini + conținut video, GIF-uri etc, poate fi share-uită locația, pot fi făcute grupuri de chat cu familia.

Condiția spre a avea SMS-ul evoluat – conexiune de date mobile sau Wi-Fi.

Dacă SMS-ul cu funcțiile aminitite ar fi debutat prin 2011 – 2012 aș spune că ar fi făcut viața grea către WhatsApp și serviciile de gen. Acum aș spune că este prea târziu, iar WhatsApp și FB Messenger au intrat în obiceiul utilizatorului de smartphone, iar trecerea spre RCS Messaging nu cred că se va mai face. Cu toate că Google are Android Messages preinstalat pe miliarde de dispozitive.

Categorii: android
Tag-uri: Googlesamsung

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.