Software

Counter-Strike este unul dintre cele mai cunoscute jocuri tip first person shooter din lume şi trebuie să recunosc că în adolescenţă am jucat ani la rând acest joc (am fost admin pe unele dintre cele mai mari servere din ţară).

Timpul a trecut, dar slăbiciunea pentru acest joc a rămas. Cei de la Valve au anunţat că în vara acestui an va fi lansat oficial Counter-Strike 2, iar vestea şi mai bună este că acesta va fi gratuit.

Counter-Strike 2 nu schimbă din temelie ideea din spatele jocului, ci doar o cizelează. Vom avea hărţi actualitate cu grafică îmbunătăţită şi mai multă lumină, grenadele cu fum vor avea un efect mai realist, fumul va fi mult mai dinamic, va răspunde şi va interacţiona cu mediul înconjurător, sunetul va fi regândit astfel încât să reflecte mai clar ceea ce se întâmplă în joc, armele, jucătorii şi echipamentele vor avea grafică actualizată, vor există noutăţi la nivel de gameplay etc.

O altă noutate ce va fi implementată pe Counter-Strike 2 este cea a arhitecturii sub-tick, adică serverele vor ştii când jucătorii se mişcă, trag cu arma sau aruncă o grenadă. Toate acestea pentru un joc mult mai responsive.

Ultimul update major a fost făcut în 2012 când a fost lansat actualul Counter-Strike: Global Offensive.

Sursa: counter-strike.net