Audio

Despre Creative sunt sigur că mulți dintre voi știați destule chiar înainte de a citi acest articol. Aș vrea doar să vă reamintesc că această companie a fost inventatoarea plăcii audio pentru PC-uri. Și asta se întâmpla încă din zorii erei IT, tocmai în 1981. De atunci și până acum, producătorul cu sediul central în Singapore a reușit să inventeze și să inoveze continuu.

Ultimele lor produse, noua gamă pregătită pentru perioada următoare, a fost prezentată presei într-un eveniment la care am avut plăcerea să particip.

Trebuie menționat că de distribuția și promovarea noilor produse Creative în țara noastră se va ocupa de acum înainte o nouă companie, iar prețurile practicate vor fi chiar mai mici decât cele recomandate de producător. Asta înseamnă că vom vedea o scădere a prețurilor pentru produsele deja prezente în magazinele de specialitate și noi produse la costuri competitive.

O să menționez pe scurt câteva dintre produsele prezentate în cadrul evenimentului. Voi reveni de fiecare dată cu informații proaspete pe măsură ce fiecare nou produs va ajunge în țara noastră.

Pe lângă celebrele lor plăci audio, precum Sound Blaster X7, E1, E3 și E5, am văzut și Sound BlasterX G1 și Sound BlasterX G5, două noi produse destinate pasionaților de gaming.

De fapt, aceasta este o nișă în care cei de la Crative vor să fie din ce în ce mai prezenți. Tot în zona asta au o nouă gamă de căști cu microfon – Sound BlasterX H7 Tournament Edition, H5 Tournament Edition, H5 Valencia CF Edition și P5 – căști in-ear de gaming. Am văzut și o tastatură și un mouse de gaming de cea mai bună calitate. Toate acestea, precum și noul soundbar Katana, sunt incluse în gama de gaming Sound BlasterX.

Un alt segment căruia Creative dorește să-i acorde o importanță deosebită este cel al boxelor portabile. Au fost extrem de multe modele prezentate, din mai toate zonele de preț. Creative are acum în portofoliu boxe wireless din gama high-end, mid-range, precum și entry level.

Creative Halo propune lumini ambientale, Gama ROAR se adresează celor mai pretențioși, cu prețuri ce ajung chiar și la 300 de euro, iar MUVO 2, 2c, NUNO și NUNO micro stau la baza gamei de difuzoare cu bluetooth, cu prețuri ce pleacă de la mai puțin de 30 de euro.

După cum am specificat deja, vom aduce constant vești de la Creative, companie ce-și dorește să reintre în forță pe piața din țara noastră.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.