Creste volumul maxim pe Samsung Galaxy S5 Software

Cei din lumea moddingului caută să scoată cât mai mult posibil din hardwareul disponibil într-un telefon, fie că e vorba de performanțe mai mari în jocuri, mai multă autonomie din baterie sau mai mult spațiu liber în memoria internă. Acesta este și cazul mod-ului din acest articol, gândit să crească volumul maxim al sunetului din Samsung Galaxy S5.

Mod-ul Volume Boost, creat de utilizatorul XDA stalli0nUK, te va ajuta să scoți mai mult din difuzorul intern al telefonului tău Galaxy S5, și chiar și din sunetul emis prin mufa jack pentru căști.

Acest mod ocupă foarte puțin spațiu (aprox. 150 Kb) și nu face nimic decât să crească valorile maxime ale sunetului într-unul din fișierele sistemului ce se ocupa de acest aspect. stalli0nUK a publicat variante atât pentru ROM-ul stock Android 5 Lollipop cu TouchWiz, și cele ce folosesc acest ROM ca bază, cât și pentru cele cu CyanogenMod 12. Există și o variantă pentru KitKat, însă acestea nu sunt marcate, ceea ce mă face să cred că cel mai probabil este pentru ROM-urile stock, cu TouchWiz. Deasemeni, varianta pentru KitKat este disponibilă în mai multe versiuni, cu amplificări diferite. Mai multe detalii și toate linkurile le poți găsi în threadul oficial, aici, însă voi da linkuri directe către descărcări pentru a evita confuziile.

Din câte am înțeles, acest mod este valabil doar pentru modelul SM-G900F și SM-G901F, dar utilizatorii XDA ce l-au testat au confirmat că funcționeaza și pe SM-G900T (T-Mobile), SM-G900W (Canada), SM-G900H și SM-G900M.

Mod-ul se instalează printr-un custom recovery, precum TWRP sau CWM, și ca de obicei un backup înainte este recomandat, dar voi include toate acestea în instrucțiunile de instalare.

Linkuri descărcare

  • KitKat cu TouchWiz – link
  • Lollipop cu TouchWiz – link
  • Lollipop CyanongenMod 12 (AOSP) – link
  • G901F KitKat cu TouchWiz – link

De ce ai nevoie?

  • un Samsung Galaxy S5 ce se încadrează în variantele suportate listate mai sus
  • un custom recovery instalat – detalii
  • versiunea corectă a acestui mod de la rubrica de linkuri

1. Transferă fișierul ZIP cu mod-ul descărcat mai sus în memoria internă a telefonului.

2. Pornește telefonul în modul recovery apăsând simultan tastele Volum +, Home și Power sau folosind o aplicație precum Quick Boot (Reboot) din Play Store.

3. Înainte de a merge mai departe, fă un backup sistemului actual folosind funcția Backup din TWRP sau Backup and restore -> Backup în CWM. Nu are ce să strice acest mod, dar nici un backup nu te costă.

4a. TWRP: Accesează meniul Install, caută și selecteaza fișierul descărcat mai sus și confirmă instalarea glisând către dreapta cursorul Swipe to Confirm Flash.

4b. CWM: Accesează meniul Install zip from sdcard -> Choose zip from sdcard, localizează fișierul descărcat mai sus, selectează-l și confirmă instalarea.

5. Revino pe ecranul principal și selectează Reboot system în oricare recovery folosit.

Asta a fost tot! Testează calitatea sunetului folosind melodiile tale preferate, și dacă nu ești mulțumit de rezultat poți folosi backupul creat anterior pentru a face restore la configurația inițială.