Smartphone

În ultima perioadă moneda europeană a pierdut avansul pe care îl avea comparativ cu dolarul. Dacă în urmă cu un an de zile 1 euro era echivalentul a peste 1.3 dolari, astăzi 1 euro este echivalentul a 1.06 dolari. Acest lucru se datorează în special creşterii puternice a economiei americane (revoluţia gazelor de şist a adus preţul gazelor în Statele Unite ale Americii la o treime din preţul practicat în Europa), dar şi a implicării Băncii Centrale Europene care a injectat 1.1 trilioane de euro în sistemul financiar european).

Acestea plus multe altele au dus la deprecierea monedei euro, iar unii producători nu mai pot susţine acest lucru. Într-un comunicat oficial pe blogul companiei, OnePlus a anunţat că datorită acestor schimbări mondiale, nu mai pot oferi smartphone-ul OnePlus One la preţurile actuale în Europa deoarece îl comercializează în pierdere.

EURO_chart_Blog

Începând cu data de 25 martie, preţul pentru OnePlus One devine:

-299 euro pentru versiunea de 16 GB (de la 269 euro cât este în acest moment);

-349 euro pentru versiunea de 64 GB (de la 299 euro cât este în acest moment).

Cei interesaţi să achiziţioneze acest device la preţul încă scăzut o mai pot face doar marţea viitoare, ultima zi când se poate comanda fără invitaţie la preţul actual. Această majorare nu se va aplica şi accesoriilor, acestea păstrând actualele preţuri.