gAuto

Conform raportului Oil Bulletin al Comisiei Europene publicat la data de 2 noiembrie, exceptând Bulgaria, România are cele mai mici preţuri din Uniunea Europeană la benzină şi motorină.

În România preţul benzinei este cu 25% mai mic decât media Uniunii Europene, în timp ce preţul motorinei este cu 18% mai mic.

În ţara noastră litrul de benzină se vinde cu 0.923 euro, în timp ce media celor 27 de ţări este de 1.247 euro / litru. Bulgaria este o idee mai ieftină decât noi având un preţ de 0.899 euro / litru, iar Danemarca este cea mai scumpă cu un preţ de 1.403 euro / litru.

Referitor la motorină, România are un preţ de 0.895 euro / litru, în timp ce Bulgaria se opreşte la 0.867 euro / litru. Media Uniunii Europene este de 1.097 euro / litru, iar ţara cea mai scumpă este Suedia cu 1.315 euro / litru.

Preţurile analizate sunt cele din benzinării, adică au toate taxele incluse, iar acestea reprezintă media ponderată calculată săptămânal pe baza cotei de piaţă a fiecărui furnizor de date pentru fiecare tip de carburant.

Din păcate acest Oil Bulletin prezintă doar cifrele brute şi nu se raportează la puterea de cumpărare a românilor sau a bulgarilor vs danezi sau suedezi. Cred că la un astfel de raport s-ar întoarce clasamentul.

Sursa: agerpres.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.