Telefoane Mobile

Huawei nu a reuşit să obţină ceea ce şi-a propus pentru 2019, însă ţinând cont că a întâmpinat numeroase piedici puse de Statele Unite ale Americii, faptul că încă le suflă în ceafă celor de la Samsung este o performanţă poate la fel de mare ca primul loc.

Presa de specialitate din Coreea de Sud anunţă că deşi e încă în topul vânzărilor de telefoane, Samsung nu are motive de relaxare. Cele mai noi statistici pentru 2019 arată că distanţa dintre Samsung şi Huawei a scăzut la 3.6% cotă de piaţă (de la 5.9% în 2018), aspect încă îngrijorător pentru compania sud-coreeană.

Situaţia estimativă pentru anul curent este:

  • Samsung – 323 milioane de unităţi vândute şi o cotă de piaţă de 21.3%;
  • Huawei – 251 milioane de unităţi vândute şi o cotă de piaţă de 17.7%;
  • Apple – 193 milioane de unităţi vândute şi o cotă de piaţă de 13.6%.

Pentru 2020 lupta rămâne la fel de deschisă, însă ca o părere personală, Huawei nu cred că va avea forţa necesară de a trece pe primul loc, mai ales că limitările impuse de americani vor continua, poate chiar se vor înrăutăţi. Huawei pregăteşte soluţia Harmony OS, însă aceasta este foarte departe de aşteptările utilizatorilor.

Sursa: koreaherald.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.