Cred că putem include articolul la rubrica: Ciudățenia zilei, dar în contextul atentatelor ce au loc prin diferite țări și mai ales în SUA, aș spune că putem înțelege și acest trend în ce privește emoticonul dedicat pistolului. 

Imaginea ce însoțește articolul ar trebui să fie destul de sugestivă. Un emoticon realist dedicat unei arme de foc este înlocuit cu unul de tip jucărie – pistol cu apă.

Trendul a fost început de Microsoft în 2013, adoptat de Apple în 2016, Google, Samsung și Twitter în 2018. Am înțeles că și Facebook ar pregăti o astfel de schimbare. Culmea este că Microsoft a început, dar a renunțat în 2017 și mă gândesc că după ce vor vedea mișcarea din curtea rivalilor să facă o schimbare în linie cu concurența.

Google a intrat recent în această ligă cu o schimbare ce o găsiți în sistemul de operare Android.

Sursa: TheVerge.com

Categorii: software

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.