Am încercat să fac un fel de vlog cu lansarea seriei Xiaomi 12 din Viena. Mai degrabă puteți spune că este un fel de test la nivel de materiale video făcute cu vârful de gamă al companiei chineze.

Am avut telefonul cu câteva zile înainte de lansare, iar partea de unboxing și primele impresii le-ați găsit aici. Urmează review-ul propriu-zis în zilele următoare.

Lansarea seriei Xiaomi 12 a avut loc în capitala Austriei. Am avut posibilitatea în a alege zborul de plecare și am ales unul cât mai matinal spre a trage câteva cadre cu Xiaomi 12 Pro prin Viena. Ce a ieșit veți descoperi în clip.

Clipul este randat pentru moment în 1080p, YouTube are nevoie de timp până îl va trece și în 4K / 24 fps.  4K ready! Pe de altă parte, este primul meu clip în acest format și orice feedback ajută – fără „milă” în secțiunea de comentarii. 

Majoritatea cadrelor sunt trase în 4K 60 fps și editat în DaVinci Resolve fără a edita culorile în vreun fel. Da, a fost făcut un crop la randare – 4K și 23.98 fps.

Xiaomi a ales palatul Hofburg pentru lansarea 12 Pro, 12, 12X. Au adus și două ceasuri + două perechi de căști wireless: Watch S1 și Watch S1 Active, căștile Buds 3T Pro și Xiaomi Buds 3. Una dintre vedete a fost Xiaomi CyberDog ce a reușit să atragă atenția celor prezenți (s-a bucurat de maxim interes și la standul Xiaomi de la MWC Barcelona 2022).

Câteva idei despre produsele lansate:

🟡 Xiaomi 12X mi se pare a fi smartphone-ul ce iese cu adevărat în evidență și se va bucura de succes comercial în țara noastră (prin oferta operatorilor de telefonie și nu numai). Punctele sale PRO sunt dimensiunile compacte, display-ul AMOLED cu rată de refresh la 120Hz, Dolby Vision și HDR10+, procesorul Qualcomm Snapdragon 870 5G ce l-am văzut pe alte smartphone-uri și mi-a lăsat o impresie excelentă (suficient de puternic pentru toate jocurile și aplicațiile din Play Store, nu se supraîncălzește și stă bine în ce privește consumul de energie), difuzoarele tunate de Harman Kardon, camera de 50 Megapixeli cu OIS, filmare 8K 24 fps sau 4K 60 fps, localizare tri-band pe partea de GPS etc;

🟡 Diferența de preț din Xiaomi 12x și Xiaomi 12 este de 150 euro. Diferența notabilă dintre cele două modele în linii mari: procesorul. Asta ca să aveți idee legat cât de scump facturează Qualcomm pentru Snapdragon 8 Gen1;

🟡 Xiaomi aduce încărcarea rapidă wireless la 50W pe Xiaomi 12 și Xiaomi 12 Pro, dar nu am idee dacă au lansat și un încărcător wireless proprietar care să alimenteze atât de sprinten. Logic ar fi să apară și un astfel de încărcător spre a te bucura de încărcarea la 50W fără fir.

🟡Xiaomi Watch S1 și Watch S1 Active vor avea suport pentru plăți NFC în România printr-o înțelegere încheiată cu o bancă locală. Mi se pare o mișcare de bun augur. Samsung abia după lansarea G Pay și apariția lui Watch 4 în colaborare cu Google a fost capabil să aducă plăți prin NFC pe ceasurile sale;

🟡 Sunt curios dacă la căștile noi, Xiaomi aduce și aplicația dedicată din prima sau ne bazăm pe ceva portat de către un geek în Play Store. Așa cum se întâmplă la Redmi Buds 3 Pro;

Orice feedback lăsat în secțiunea de comentarii ajută.

Și o galerie de imagini făcută cu Xiaomi 12 Pro:

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.