gAuto

În urma mai multor sesizări primite de la şoferi, autoritatea federală pentru transport din Germania a făcut o serie de verificări în baza cărora a decis să oblige grupul Volkswagen să recheme în service peste 100.000 de maşini plug-in-hybrid (PHEV) deoarece acestea prezintă risc de incendiu.

Se pare că vorbim de două probleme, una întâlnită la mărcile Volkswagen şi Audi, iar cealaltă la Seat şi Skoda. În prima variantă avem o siguranţă a sistemului plug-in-hybrid ce nu funcţionează corespunzător în caz de supratensiune şi poate isca un incediu la bord, iar în al doilea caz vorbim de o serie de deficienţe ale bateriei care alimentează motorul electric, deficienţe ce pot duce în cazuri rare la apariţia unui incendiu.

Maşinile afectate au fost fabricate în perioada 2019 – 2022. Vorbim de 42.300 de vehicule Volkswagen Passat, Golf, Tiguan şi Arteon, de 24.400 vehicule Audi şi peste 33.300 de vehicule Seat şi Skoda.

Procedurile de reparații presupun instalarea unor protecții izolatoare suplimentare.

Momentan nu avem informaţii dacă parte dintre aceste maşini sunt şi în România, însă acest aspect nu este exclus, mai ales că multe dintre modele au fost vândute în Europa.

Sursa: profit.ro

Categorii: gauto

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.