Telefoane Mobile

Samsung a publicat ieri raportul oficial care explică pe înţelesul tuturor de ce luau foc telefoanele Samsung Galaxy Note7. Conform acestui raport principalul vinovat este bateria şi chiar dacă au fost folosite două baterii diferite, Samsung a găsit o explicaţie pentru fiecare în parte.

Cum am zis şi până acum nu cred în această explicaţie a celor de la Samsung, iar personal o văd mai mult ca pe o modalitate elegantă de a închide povestea şi de a ieşi basma curată. Vorbim de un raport oficial care nu incriminează deloc Samsung Mobile, iar toată vina este aruncată în curtea producătorilor de baterii (unul dintre ei este chiar o subsidiară Samsung). Compania sud-coreeană a menţionat clar că nu au existat probleme hardware sau software care să influenţeze direct aşa zisele scurt-circuite.

În realitate sunt sigur că au existat legături între incendii şi partea software sau hardware, însă Samsung nu va recunoaşte niciodată acest lucru deoarece îşi va strica foarte mult imaginea şi credibilitatea în faţa utilizatorilor din întrega lume.

În discuţiile purtate pe marginea raportului oficial, un cititor a venit cu o idee care poate dovedi 100% că bateria a fost principala cauză a problemelor apărute la Samsung Galaxy Note7. Acesta propune ca Samsung să schimbe bateriile cu probleme şi să vândă terminalele retrase la un preţ redus astfel încât lumea să se poată bucura totuşi de unul dintre cele mai puternice telefoane din 2016.

Propunerea lui este foarte bună şi ar exista numeroase beneficii:

  • Samsung ar dovedi clar că incendiile nu au fost iscate de nimic hardware sau software şi teoria bateriei ar rămâne în picioare;
  • Samsung ar recupera o parte din banii pierduţi cu întreg procesul de retragere a celor aproximativ 3 milioane de unităţi Samsung Galaxy Note7 (de exemplu dacă ar vinde device-ul “recondiţionat” cu 300 euro, ar însemna un câştig de aproximativ 900 milioane de euro);
  • Samsung şi-ar spăla şi mai mult imaginea în public;
  • Foarte mulţi utilizatori s-ar bucura că pot cumpăra un smartphone mult mai scump pe care în mod obişnuit nu şi l-ar permite.

Din păcate nu cred că se va întâmpla aşa ceva vreodată pentru că personal cred cu tărie că nu bateria sau doar bateria a fost de vină pentru numeroasele incendii pornite din senin. Poate peste câţiva ani când smartphone-urile vor dispărea vom afla adevărul din spatele acestui scandal de proporţii.

Până atunci trecem mai departe: Samsung şi-a reabilitat numele, producătorii de baterii au probabil contracte babane cu producătorul sud-coreean, iar utilizatorii se declară mulţumiţi de explicaţia uşor puerilă însă bine argumentată.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.