RCS-RDS își dorește să crească atractivitatea operatorului de telefonie mobilă din portofoliu – Digi Mobil și a venit cu o ofertă actualizată.

Elementul central?

Traficul de date.

80 GB în rețeaua 5G față de 50 GB în prezent.

După consumarea datelor mobile incluse în pachet, viteza scade la 256 kbps în download și 128 kbps în upload (indiferent dacă se află în 3G, 4G sau 5G).

Cum este structurat traficul de date la Digi Mobil?

3G – până la 10 GB;

4G / 5G – până la 80 GB (în funcție de telefonul utilizat);

Înainte, la Digi Mobil erau 10 GB în 3G și până la 50 GB în 4G. Acum scade 4G-ul* de la 50 GB la 30 GB, dar crește 5G-ul de la 50 la 80 GB.

Alte informații din comunicat:

  • acoperirea 3G a Digi Mobil ar fi ajuns la 99.5% din populația României;
  • acoperirea 4G a Digi Mobil ar fi atins 75% din populația României;
  • primele situri deschise în 5G – București, Mamaia, Constanța, Iași, Cluj-Napoca și Oradea.

A apărut și o extra-opțiune de date: 2 euro fără TVA cu 10 GB în 3G și până la 30 GB în 4G / 5G.

Nu spun că nu este bine din partea RCS-RDS să aducă trafic de date în 5G, dar să fim serioși. Momentan, este doar o mică strategie de marketing. Asta pentru că:

  1. Nu prea sunt telefoane mobile compatibile (oferta este săracă, puține persoane și-au dorit să treacă pe noua tehnologie etc);
  2. 5G-ul este într-o etapă incipientă, sunt spații mici în care te poți bucura de acoperire.

Cei 20 GB reduși din dreptul 4G-ului s-ar putea să conteze pentru cei ce-și făceau consumul de internet strict pe un abonament al operatorului de telecomunicații autohton. Pentru cei ce acasă se conectează la Wi-Fi, nu văd a fi o problemă.

30 GB în plus este o adiție de luat în calcul, asta pentru că nu sunt limitați doar la 5G și pot fi consumați în 4G sau 5G, în funcție de acoperire, telefon utilizat etc. 80 GB în 4G / 5G și abonamentul de internet fix trece cumva în plan secund, pentru o anumită categorie de utilizatori.

Update: Articolul a fost actualizat. Era o steluță ce a scăpat la citirea comunicatului. 

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.