Smartphone

Mai multe fotografii realizate cu Huawei P10 ați găsit aici. În opinia mea, cea mai mare îmbunătățire față de generația anterioară este la capitolul materiale video. Aș putea spune că se situează la un alt nivel față de Huawei P9. 

Filmează la 2160p cu 30 fps și la 1080p cu 60 fps. Avem de-a face cu o mică problemă, una ce nu cred că se va rezolva prea curând. Clipurile 4K sunt codate în formatul H.265, iar YouTube nu suportă acest format. H.265 permite compresia mai bună a fișierelor 4K față de H.264, doar că Google nu-și dorește să plătească pentru acest format, ei vor să promoveze formatul proprietar VP9. Utilizatorul este prins la mijloc în această dispută.

a. Clipuri filmate cu Huawei P10 la 1080p cu 60 fps;

b. Clipuri filmate cu Huawei P10 la rezoluție 2160p cu 30 fps;

Clip 4K realizat cu Huawei P10 from Dragota Emil on Vimeo.

Clip 4K realizat noaptea cu Huawei P10 from Emil Dragota on Vimeo.

Vimeo știe H.265, doar că ai o limită în ce privește upload-ul de materiale, pe contul gratuit: 500 MB / săptămână.

Sper ca la un moment dat să vedem că YouTube își schimbă strategia privind H.265. Cred că doar presiunea a cât mai multe dispozitive ce înregistrează în acest format îi va face să-și schimbe strategia. Mai există posibilitatea de a converti clipurile 4K, dar randarea video în formatul 4K se face cu resurse destul de mari, un PC atât de puternic nu este la îndemâna oricui.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.