Samsung Galaxy A53 5G este unul dintre smartphone-urile pe care compania sud-coreeană mizează puternic în 2022, în segmentul mid-range.

La nivel de cameră foto și video nu este nicio schimbare față de precedenta generație și mă refer la Galaxy A52S / A52 5G / A52.

Material video tras cu Galaxy A53 5G (cu excepția cadrelor în care apare ansamblul de senzori din partea spate). Editat cu DaVinci și randat în 4K 60 fps, cu mențiunea că fiecare clip a fost randat la rezoluția la care a fost realizat. Nu au fost uniformizate din acest punct de vedere.

Notă: La un moment dat spun că trag cu camera frontală la 1080p 60 fps. De fapt, este 1080p cu 30 fps. Îmi cer scuze pentru greșeală. 

O să prezint ansamblul de senzori de la camera principală și camera de selfie-uri:

🔵 wide de 64 Megapixeli cu OIS și PDAF, f/1.8 și dimensiune a pixelilor de 0.8 microni;

🔵 ultrawide de 12 Megapixeli cu dimensiune a pixelilor de 1.12 microni, unghi de 123 grade;

🔵 macro de 5 Megapixeli cu f/2.4;

🔵 5 Megapixeli pentru adâncimea de câmp.

Are un singur LED flash și filmează 4K cu 30 fps sau 1080p cu până la 60 fps.

Camera de selfie-uri are un senzor de 32 Megapixeli cu f/2.2 ce înregistrează 4K cu 30 fps și dimensiune a pixelilor de 0.8 microni.

O să trag și câteva concluzii în ce privește materialele video, asta după ce le-am văzut pe un monitor și nu doar pe ecranul smartphone-ului.

  • filmarea 4K cu 30 fps este decentă, dar la peste 2000 lei cât costă inițial în etapa de precomandă mi-aș fi dorit să găsesc 4K cu 60 fps, mai ales că procesorul Exynos 1280 dezvoltat pe 5nm sunt sigur că este capabil de captură în acest format;
  • 1080p cu 60 fps nu-i cine știe ce. Nu mi se pare că ai cu adevărat un număr mare de cadre în plus, o cursivitate ridicată;
  • culorile sunt destul de bine redate pe timp de zi, naturale și fără a fi postprocesate excesiv, camera ultrawide cu f/2.2 închide destul de tare pe timp de noapte și nu ai cine știe ce detalii în acest scenariu de utilizare. Senzorul ultrawide are tendința să aplice un filtru de netezire a detaliilor ce pare artificial și ușor ciudat;
  • este impresionant cât de bine se aude sunetul când tragi cu camera de selfie-uri. Microfoanele puse de către Samsung își fac datoria cu brio. O să pară ușor ciudat sunetul  când am filmat cu camera principală, telefonul este focusat să înregistreze ce se întâmplă în fața senzorilor și nu în partea spate;
  • pe timp de noapte, cele trei camere fac un fel de focus repetat, deranjant (vizibil atât pe wide, ultrawide, cât și pe tele);
  • tele îl face cu crop din senzorul de 64 Megapixeli. Se vede lipsa de detalii, zgomotul de imagine ce ajunge instant la pachet cu această soluție. Nu ar fi fost rău dacă Samsung aducea un senzor tele, dar au preferat să-i mulțumească pe cei interesați de macro și dornici de un bokeh făcut cu senzorul dedicat pentru adâncimea de câmp.

Bineînțeles, puteți trage singuri concluziile pe baza materialului video de mai sus. Sunt deschis la feedback și orice sugestie de îmbunătățire va fi luată în calcul (elemente pe care le doriți prezentate și testate etc).

Cât costă Samsung Galaxy A53 5G?

Samsung Galaxy A53 5G cu 6 GB RAM și 128 GB stocare – 1780.94 lei.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.