Testez Samsung GALAXY S7 Edge prin programul Orange Smartphone Tester. Timp de trei săptămâni îl întorc pe toate fețele și am ocazia de a face un review pe îndelete, îi descopăr punctele PRO și CONTRA. 

Încep cu două capitole la care Samsung a excelat pe generația anterioară (S6, S6 Edge, Note 5 și S6 Edge Plus), la Samsung GALAXY S7 și S7 Edge au coborât rezoluția de la 16 Megapixeli la 12 Megapixeli, iar dimensiune pixelului a fost mărită spre a capta mai multă lumină și astfel se descurcă mai bine în situațiile low-light (încăperi ușor întunecate, trecerea între zi și noapte etc).

A. FOTO;

Camera principală de pe Samsung GALAXY S7 Edge este de 12 Megapixeli cu f/1.7, dimensiune a senzorului de 26mm, iar a pixelului de 1.4 microni, detecție de fază, OIS, LED flash, detecție a feței și a zâmbetului, HDR, panorama. Camera secundară este de 5 Megapixeli cu f/1.7, dimensiune a senzorului de 22mm.

Camera principală nu mai iese în evidență la fel de mult ca la GALAXY S6 și S6 Edge, dar tot se profilează câțiva mm dincolo de linia generală a smartphone-ului. Pus pe o suprafață plană atinge cu obiectivul de suportul respectiv. S-ar putea ca la GALAXY S8 să scape de tot de acest ușor incovenient.

Un dublu LED flash cred că ar fi ajutat în situațiile cu lumină slabă sau pe întuneric. Totuși, nu aș spune că LED-ul flash de pe S7 Edge se încadrează în rândul flash-urilor anemice, ajută când ai nevoie de el, dar spațiu de îmbunătățit există.

Telefoanele Samsung din seria GALAXY pe segmentul de top ies în evidență prin rapiditatea cu care-și fac autofocusul, deși nu dispun de detecție cu laser în astfel de situații, prin modul în care fac un bokeh plăcut, fără a fi făcut în grabă din software, reproducerea destul de fidelă a culorilor. Pe modul Automat te alegi cu fotografii de mare angajament, făcute în ritm alert, fără ca să ai nevoie de cine știe ce cunoștințe.

Pe de altă parte, software-ul camerei și aplicația implicită sunt ușor de configurat + pline de o multitudine de opțiuni, pentru cei dornici să realizeze fotografii dramatice, în diferite scenarii etc. Exemplu, modurile presetate: Auto, Pro, Selective Focus, Panorama, Video collage, Live broadcast, Slow motion, Virtual Shot, Food, Hyperlapse + posibilitatea de a descărca alte moduri din magazinul de aplicații Samsung: Sports shot, Animated GIF, Beauty face, Dual Camera, Surround shot, Rear-cam selfie. Samsung a oferit APK-ul către dezvoltatori, iar alte moduri urmează a fi dezvoltate de către cei interesați. Vorbim de o versatilitate negăsită în alte părți.

Fotografii făcute cu Samsung GALAXY S7 Edge (Imaginile beneficiază de un resize la 3000 x 2250 pixeli, nu sunt editate, iar mare parte din ele sunt făcute pe modul Auto)

B. VIDEO;

Filmează la 2160p cu 30 fps, la 1080p cu 60 fps și la 720p cu 120 fps. Cred că la momentul actual la capitolul video nu are rival în comparație cu orice alt smartphone din piață. Aveți câteva clipuri și o să remarcați cât de ușor face un focus selectiv, se adaptează mediului în care filmezi în ritm rapid, jos pălăria din toate punctele de vedere. Cu S7 Edge nu ai nevoie de cameră video în concediu sau la evenimentele din familie.

Mai multe materiale pe canalul de YouTube al Gadget.ro.

Clip 4K făcut cu Samsung GALAXY S7 Edge;

Clip 1080p cu 60 fps făcut cu Samsung GALAXY S7 Edge;

Clip 720p cu 120 fps făcut cu Samsung GALAXY S7 Edge;

Concluzii

Samsung GALAXY S7 Edge este un adevărat camera phone ascuns în corpul unui smartphone Android, fără a ieși în evidență prin dimensiunile senzorului ci prin ceea ce știe să facă la nivel de fotografii și clipuri video. Samsung a reușit în 2016 să puncteze excelent la acest capitol, peste benchmark-ul stabilit în 2015 cu generația anterioară și cred că nu le-a fost ușor să atingă acest deziderat.

Sunt și alte telefoane Android ce se descurcă la capitolele fotografie și clipuri video, dar nu-l depășesc pe S7 Edge. Discuția o putem continua în rubrica de comentarii.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.