Este deja jumătatea lunii august și nu ai reușit încă să pleci în vacanța de vară? Organizează-te pentru a avea o vacanță în care să te poți distra, fără a cheltui foarte mulți bani.

Iată câteva sfaturi:

  • Caută oferte speciale pentru luna septembrie. La începutul lunii septembrie, te poți bucura de soare și de mare fără aglomerație și fără a avea parte de zile caniculare. De obicei, temperaturile sunt perfecte și prețurile mult mai mici. Trebuie doar să îți faci timp să cauți locul perfect și să începi planificarea.
  • Stabilește perioada în care vrei să îți iei concediu și dacă nu ai făcut-o până acum, anunță-ți colegii, șefii sau partenerii de afaceri. Stabiliți un mod de lucru și termene limită pentru a evita să lucrezi în concediu. Desemnează, alege o persoană care să te înlocuiască și predă-i din timp toate informațiile necesare pentru a clarifica toate nelămuririle. Astfel, vei evita să răspunzi la telefon sau la e-mail în vacanță. Păstrează aceste momente doar pentru tine și familia ta.
  • Informează-te care sunt documentele necesare și condițiile de călătorie. Verifică să ai toate documentele valabile, inclusiv cele pentru mașină, dacă intenționați să călătoriți cu ea. Caută oferte și fă-ți o asigurare de călătorie pentru a evita situațiile neplăcute. 
  • Ia cu tine un gadget multifuncțional. Un smartphone te va ajuta nu doar să fii conectat cu toată lumea, dar va fi si un mijloc de entertainment perfect. Alege un iPhone cu o cameră performantă pentru a putea face și poze la cea mai bună rezoluție.
  • Pregătește din timp accesoriile de plajă. Mai ales dacă ai copii, selectează împreună cu ei ce jucării și ce accesorii pentru apă sunt necesare. Luați cu voi doar ceea ce este strict necesar pentru a evita aglomerarea bagajului. Dacă sunt deteriorate, cumpără din orașul tău altele noi. În stațiunile de vacanță, acestea vor costa mult mai mult sau vei găsi produse de calitate inferioară. 
  • Pregătește-ți trusa pentru călătorie. Nimănui nu îi place să se simtă rău în vacanță, însă este bine să fii pregătit. Ia cu tine câteva produse pentru curățarea rănilor, pentru durerea de cap sau insolație și probiotice. Astfel, nu vei fi nevoit să cauți o farmacie pentru mici incidente.
  • Rezervă-ți la hotel, din timp, excursiile sau alte activități extra pe care ați vrea să le faceți. În această perioadă, hotelurile au un număr restrâns de persoane care pot participa la diverse activități.
  • Dacă urmează să călătorești cu avionul și vrei să vizitezi mai mult, informează-te despre cum poți închiria o mașină. Verifică documentele necesare și condițiile contractuale pentru a fi pregătit.
  • Caută recomandări despre punctele de atracție din zona respectivă și cele mai apreciate restaurante. În vacanță, este minunat să descoperi mici afaceri de familie care te încântă cu mâncăruri proaspete și tradiționale.
  • Pregătește-ți din timp toate hainele pe care vrei să le iei cu tine. Să faci bagajele pentru întreaga familie nu este ușor. Asigură-te cu câteva zile înainte că sunt curate toate lucrurile pe care vreți să le purtați în vacanță și roagă fiecare membru să-și spună preferințele pentru a evita situațiile neplăcute.

Organizează-te și vei avea o vacanță fără griji.

Acest articol este susținut de eMAG. Conținutul său nu este redactat de către echipa Gadget.ro (cu excepția selecției de imagini). 

Categorii: diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.