gAuto

Piaţa maşinilor electrice este încă la început, însă cu siguranţă acesta este viitorul. În prezent se investesc zeci de miliarde de dolari în această industrie, iar o mare problemă este cea a bateriilor şi a timpilor lungi de încărcare.

Cu siguranţă peste 10 ani când ne vom uita în urmă ne vom da seama cât de primitivi suntem în prezent, însă până atunci trebuie să dezvoltăm noi tehnologii. Un astfel de exemplu este producătorul auto chinez GAC, cel care a anunţat că în luna septembrie va lansa SUV-ul electric Aion V al cărui baterie se va încărca până la 80% în doar 8 minute.

Vorbim de o baterie din grafen, una care va fi capabilă de performanţe excelente când vine vorba de viteza de încărcare.

Aion V va fi disponibil în două versiuni: premium Aion V 6C cu autonomie de până la 1000 de km şi încărcare a bateriei de până la 80% în doar 8 minute şi standard Aion V 3C cu autonomie de până la 500 de km şi încărcare a bateriei de până la 80% în 18 minute.

Mai multe detalii despre acest Aion V nu cunoaştem, însă cu siguranţă dacă aceste informaţii se vor confirma, vorbim de un deschizător de drumuri.

Sursa: electrive.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.