Cum mențineți instalarea de update-uri în Windows 10: la zi sau dezactivate?

13/08/2020

Cred că nu este utilizator de Windows 10 ce să nu fi trecut prin scenariul în care începe un update când îți este lumea mai dragă sau când, pur și simplu, îți dorești doar să închizi sau pornești PC-ul.

Putem discuta în secțiunea de comentarii despre cum preferați să aveți setup-ul din Windows 10 (actualizările la zi sau dezactivate).

Cea mai simplă soluție spre a le dezactiva este prin setările din sistemul de operare, iar pauza obținută este mai degrabă temporară. Microsoft încearcă să scoată portițele prin care update-urile din Windows 10 ajungeau a fi puse pe tușă (ca să spun într-un limbaj mai plastic). Vor să aibă un control ceva mai puternic asupra sistemului de operare etc.

Întradevăr, update-urile pot fi utile și rezolvă bug-uri importante. Pe de altă parte, au fost scenarii în care update-urile au făcut mai mult râu decât bine.

A. Cum pot fi oprite update-urile în mod temporar?

Deschideți Setări / Actualizare și securitate / Windows Update / Opțiuni Avansate.

Aici mergeți la secțiunea Întrerupeți actualizările și selectați data. Se obține un maxim de 35 zile. În secțiunea Windows Update printr-un singur click se revine la instalarea și descărcarea actualizărilor din momentul în care sunt disponibile.

B. Cum pot fi oprite update-urile în mod permanent?

În primul rând trebuie ca PC-ul sau laptopul să ruleze Windows 10 Pro. Deschideți Start și căutare pentru gpedit.msc, de aici căutare pentru secțiunea Group Policy Editor.

Trebuie urmată calea Computer Configuration / Administrative Templates / Windows Components / Windows Update. Dublu-click pe Configure Automatic Update în partea dreaptă. Trebuie bifată secțiunea Disabled. Apăsat butonul Apply și OK. Patch-urile vor putea fi instalate manual din secțiunea Check for updates.

Acest articol este susținut de către Mmorc, magazin online chinezesc ce comercializează cd-key-uri pentru Windows 10 și Office 2016 sau 2019, software antivurs etc. 

Prin codul GAA63 se obține o reducere de 63%:

Microsoft Office 2016 Pro plus Key – 18.78 euro;

Windows 10 Pro + Office 2016 Pro key – 22.35 euro / aprox. 108.03 lei;

GAA40 aduce o actualizare cu 40% a prețului afișat pentru:

Windows 10 Pro key – 8.36 euro;

Windows 10 Home Key – 8.14 euro / aprox. 39.35 lei;

GAA58 este un voucher ce oferă reducere de 58%:

Microsoft Office 2019 pro plus Key – 27.66 euro;

Windows 10 Pro + Office 2019 Pro key – 32.88 euro / aprox. ;

Microsoft Office 365 Pro plus Global – 12.86 euro;

Windows 10 Pro + Office 365 Pro plus Global Bundle – 17.61 euro / 85.25 lei.

Orice eventuală achiziție recomand a fi realizată prin PayPal, iar instalarea cu software pe curat. Mmorc este un shop ce promite a răspunde punctual la orice solicitare pe adresa de suport. Key-urile sunt livrate pe mail.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.