Diverse

În ultima perioadă a crescut numărul românilor ce îşi comandă produse de pe site-uri din afară. Una dintre cele mai căutate ramuri este cea a smartphone-urilor, device-uri care conform unor estimări au fost comercializate în 2015 în peste 1.2 – 1.3 miliarde de unităţi. Chiar dacă acest gadget este un must have în prezent, toţi căutăm cel mai bun raport calitate-preţ pentru telefoanele noastre.

Dacă ne dorim să achiziţionăm un smartphone din România, pentru a afla cel mai mic preţ utilizăm deja cunoscutele comparatoare de preţuri price.ro, compari.ro sau shopmania.ro. Aici găsim foarte multe site-uri despre care nu am auzit niciodată, de aceea înainte de a comanda vă recomandăm să verificaţi seriozitatea acestora.

compari

Cum puteţi vedea în România este destul de simplu să verificăm cel mai mic preţ astfel încât să nu plătim foarte mult peste valoarea reală a produsului. Dar ce facem când dorim să comandăm un smartphone din China? Sau de la un retailer european? Ei bine şi pentru aceste situaţii există un comparator care vă poate ajuta. Acesta se numeşte kimovil.com şi compară preţurile pentru o gamă foarte largă de telefoane inteligente de la un număr ridicat de retaileri din afară.

kimovil

Acest site este mai complex decât cele din ţara noastră. Printr-o simplă căutare puteţi afla toate detaliile hardware şi software ale telefonului, imagini, teste de benchmark, dimensiuni, comparaţii cu alte smartphone-uri, raport calitate-preţ, iar cel mai important lucru este acela al celui mai mic preţ. Retailerii care comercializează respectivul terminal sunt ordonaţi crescător de la cel mai mic preţ la cel mai mare. Veţi găsi cu siguranţă o listă de comercianţi despre care nu aţi auzit până acum, de aceea vă recomandăm să intraţi pe trustpilot.com pentru a vedea opinii ale altor utilizatori ce au comandat de pe acele site-uri. Pe gadget.ro există un articol al celor mai de încredere site-uri chinezeşti conform gradului de mulţumire al clienţilor.

Am făcut şi noi o verificare şi am luat drept exemplu smartphone-ul Xiaomi Redmi Note 3 cu 3 GB RAM şi 32 GB spaţiu de stocare. Cel mai mic preţ găsit a fost acela de 182 euro pe tinydeal.com. Detalii aici.

xiaomi

Categorii: diverseretail

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.