Smartphone

Anul 2015 a fost unul foarte aglomerat când vine vorba de nişa telefoanelor inteligente: s-au ridicat o grămadă de producători necunoscuţi, au fost lansate numeroase terminale din toate cele 3 segmente (entry-level, mid-range şi high-end), piaţa s-a diversificat, iar în final utilizatorul a câştigat la capitolul preţ, design şi suport.

Au fost prezentate smartphone-uri foarte elegante, frumoase, a apărut un nou standard de eleganţă (corp unibody cu construcţie metalică), producătorii au pus accent pe calitate şi materiale premium, însă nu toate terminalele au ieşit în evidenţă. Personal am o listă a celor mai atrăgătoare telefoane lansate în 2015, însă în cele ce urmează mă voi rezuma la cele mai frumoase 5 dintre acestea. Menţionez că este un top personal, cu un grad ridicat de subiectivism, de aceea vă aştept propunerile şi topurile voastre în secţiunea de comentarii.

5. HTC One M9

HTC-One-M9-1-630x420

Ştiu că nu sunt diferenţe mari între HTC One M7, M8 şi M9, însă orice s-ar spune HTC One M9 este un smartphone cu un design aparte. Telefonul atrage din toate punctele de vedere: construcţie, design, materiale utilizate, difuzoare etc. Dacă ar fi ceva de comentat, cred că singurul aspect de care mă pot lega este acel logo HTC aflat sub display. Personal nu îi văd rostul. În rest HTC One M9 oferă aspectul premium dorit pe orice telefon, colţurile rotunjite oferă o estetică modernă, iar construcţia dintr-un metal de foarte bună calitate vine la pachet cu un grip excelent. Sunt conştient că acest model nu a adus nimic nou, însă în continuare rămâne un smartphone frumos.

4. LG G4

LG-G4-12

Nu pot spune că LG G4 are un design extraordinar, însă ideea de a veni cu capace interschimbabile cu piele de viţel aduce un mare plus la nivel stilistic. Îţi poţi achiziţiona mai multe variante de capace astfel încât să îţi asortezi telefonul cu ţinuta vestimentară. Îmi pare că LG G4 aduce prin această idee un plus de personalitate şi eleganţă oricărui utilizator.

3. iPhone 6s

iPhone-6s-1-630x420

Un alt smartphone care păstrează elemente de estică de la versiunea anterioară este iPhone 6s. Acest telefon rămâne unul foarte atrăgător, cu un design de la care s-au inspirat şi jucători mari din piaţă. Nu aduce nimic revoluţionar, însă prin simplitatea sa, printr-o construcţie impecabilă şi trăsături definitorii, iPhone 6s rămâne în continuare unul dintre cele mai plăcute device-uri pentru orice gen de utilizator.

2. Huawei Mate 8

Huawei-Mate-8-12

Cu siguranţă în acest top puteau intra foarte uşor cel puţin 2-3 modele Huawei. Anul 2015 a fost unul foarte bun pentru producătorul chinez, a lansat o gamă diversificată de smartphone-uri, iar multe dintre ele se laudă cu corpuri subţiri, estetică plăcută şi construcţie la înalte standard de calitate. Cel mai frumos telefon Huawei din acest an este cu siguranţă Huawei Mate 8.

Terminalul este realizat complet din aluminiu de foarte bună calitate, are o grosime de doar 7.9 mm, iar la capitolul măiestrie punctează din foarte multe puncte de vedere. Huawei Mate 8 dă impresia că a fost realizat manual, orice element pare a avea locul său bine definit, iar îmbinările spate-ramă-display pot fi ridicate la gradul de artă. Acest smartphone merita la fel de bine şi locul 1 la categoria cel mai frumos telefon al anului.

1. Samsung GALAXY S6 Edge

Samsung-GALAXY-S6-Edge-16-630x420

Emil spunea în review-ul dedicat acestui smartphone că Samsung GALAXY S6 Edge este cel mai frumos telefon al producătorului sud-coreean, iar în viziunea mea este cel mai atrăgător terminal adus publicului larg în 2015. Îmi place cum au reuşit să îmbine sticla de pe spate, cu rama metalică şi display-ul curbat. Chiar dacă cele două margini curbate nu aduc un plus foarte mari la capitolul funcţionalitate, la nivel estetic pot spune că reprezintă un pas mare către noile generaţii de telefoane inteligente.

Samsung GALAXY S6 Edge se aşează foarte bine în mână, oferă un plus de eleganţă oricărui utilizator, iar raportat la hardware şi software pot spune că, privind device-ul ca un întreg, este poate cel mai bun smartphone din 2015.