Software

Adevărul este că piaţa de streaming video s-a fragmentat foarte mult în ultima perioadă, inclusiv în România, ţară mică din Europa de Est.

Chiar şi aşa dacă eşti puţin calculat şi atent la detalii, ai putea avea cele mai importante 5 platforme de streaming video cu doar 90 lei / lună. Pentru unii această sumă poate părea importantă, însă pentru alţii reprezintă o masă într-o seară cu familia (mă refer la una făcută în casă, nu la restaurant, că în ziua de azi cu 90 lei aproape nici la McDonald’s sau KFC nu te mai încadrezi o familie cu 3 membrii).

Deci cum putem avem 5 servicii de streaming video cu 90 lei / luna ?

Netflix;

În cazul Netflix alegem abonamentul Basic de 4.99 euro / lună, adică apriximativ 25 lei / lună.

HBO Max;

În cazul HBO Max nu vom merge pe abonamentul standard, ci vom alege o extraopţiune de la un operator de cablu. La Digi avem extraopţiunea HBO ce costă 13 lei / lună şi oferă acces gratuit şi la HBO Max, la Orange aceeaşi extraopţiune costă 16 lei / lună, ceva mai scump, iar la Vodafone costă 19.73 lei, cel mai mult (în acest caz puteţi alege abonamentul standard HBO Max pe un an ce costă 39.90 euro, adică aproximativ 16.4 lei / lună).

Disney+;

În cazul Disney+ vom alege abonamentul anual de 299.90 lei / an şi avem astfel aproximativ 25 lei / lună.

SkyShowtime;

În cazul SkyShowtime avem o reducere de 50% pe viaţă dacă activăm abonamentul până pe 11 aprilie, astfel că în prezent putem activa serviciul cu doar 1.99 euro / lună, adică aproximativ 10 lei / lună.

Amazon Prime Video;

În cazul Amazon Prime Video lucrurile sunt simple, avem un singur abonament de 13.99 lei / lună.

Concluzia: Dacă eşti abonat Digi, ai posibilitatea de a avea toate cele 5 servicii de streaming video cu 87 lei / lună, în rest le poţi avea cu 90 lei / lună (diferenţa de 3 lei apare din variaţia de cost la HBO Max).