Hardware

Piaţa tabletelor rămâne într-un oarecare echilibru, deşi mulţi s-ar fi aşteptat ca după încheierea pandemiei COVID-19 aceasta să intre pe o pantă descendentă. Adevărul este piaţa telefoanelor inteligente este mult mai afectată în prezent, vânzările fiind sub estimări.

TCL consideră că tabletele au încă un viitor, astfel că investeşte în continuare în cercetare-dezvoltare. Compania chineză a prezentat un ecran prototip pentru astfel de device-uri denumit TCL FMM-OLED, unul ce se laudă cu un raport display-corp de 96%.

Dacă va ajunge sub o formă comercială, producătorul va trebui să adapteze şi software-ul la acest display, asta pentru că de obicei o tabletă se ţine cu două mâini, iar cu margini aproape inexistente rişti foarte mult să activezi din greşeala diverse aplicaţii, widget-uri sau ştiu eu ce alte funcţii.

Cât despre tehnologia din spatele ecranului, TCL FMM-OLED vine cu o rezoluţie 4K, rată de refresh variabilă 60 / 120Hz, touch smapling rate de 240Hz şi include tehnologiile Precision Touch şi Direct on-cell Touch. Ecranul este foarte subţire, acoperă 100% spectrul DCI-P3 şi oferă suport inclusiv pentru stylus.

Mai multe detalii despre TCL FMM-OLED nu cunoaştem, însă acesta pare destul de promiţător la prima vedere.

Sursa: gizmochina.com