Diverse

Foarte mulţi dintre voi evitaţi să cumpăraţi de la retailerii chinezi pentru că preţul final al unui produs după plata TVA-ului şi a taxelor vamale (dacă este cazul) ajunge de cele mai multe ori să fie similar cu cel practicat în România. Dacă luăm în calcul şi procedura anevoioasă privind garanţia, este clar că veţi alege varianta cea mai sigură.

De câteva luni unul dintre partenerii noştri, gearbest.com, a lansat un serviciu de livrate destul de interesant denumit Priority Line (Eu Express). Acesta permite livrarea produselor prin DPD direct acasă, fără a plăti TVA sau taxe vamale (dacă este cazul). Iniţial acest serviciu a fost destul de limitat, dar de câteva săptămâni este disponibil pentru o gamă largă de produse, inclusiv smartphone-uri, tablete sau laptopuri.

Preţul acestui serviciu se învârte în jurul a 15 – 20 dolari (pot exista opţiuni şi mai ieftine, dar şi mai scumpe) şi este foarte util atunci când vrei să cumperi un produs mai scump de 100 dolari (TVA-ul de 19% te duce cam în acelaşi preţ dacă valoarea este sub 100 dolari).

Am testat şi eu acest serviciu de două ori: prima oară când am achiziţionat ZTE Axon 7 acum câteva luni, iar a două oară în urmă cu câteva zile (am comandat un smartphone pentru un prieten). Dacă prindeţi şi o reducere tip Flash Deals, puteţi spune că aţi dat lovitura.

Un exemplu de ofertă interesantă este pentru noul smartphone ASUS Zenfone 5. Telefonul costă pe gearbest.com 449.99 dolari, adică 1705 lei fără TVA şi taxe vamale. În mod normal acestea v-ar mai costa încă 100 dolari şi ar ieşi astfel un preţ final de 550 dolari, adică 2085 lei. Cu servciul Priority Line (Eu Express) plătiţi doar 17.72 dolari şi primiţi device-ul direct acasă fără alte costuri prin DPD pentru un total de aproximativ 1773 lei. În România ASUS Zenfone 5 costă aproape 2100 lei, deci caştigul este generos.

Oferte mai sunt, unele le publicăm şi noi pe site, însă cel mai bine este să urmăriţi evoluţia unui produs anume pentru a prinde preţul cel mai mic. Cât despre ASUS Zenfone 5 puteţi găsi primele impresii aici.

Categorii: retail

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.