Telefoane Mobile

Sursa pentru informațiile prinse în acest articol este Adrian Seceleanu de la ZF.ro. Samsung, Huawei și Apple ocupă primele trei poziții pe piața de telefoane mobile din România. Mă rog, cu precizarea că am subînțeles telefoane mobile = smartphone-uri. 

Informațiile sunt valide pentru ultima jumătate de an.

  1. Samsung – fluctuații între 46 și 50% în ce privește numărul de unități comercializate și ca valoare de piață idem – 48 – 50%;
  2. Huawei – variază între 20 – 23% și similar în ce privește valoarea produselor vândute;
  3. Apple – 3 – 5% pentru număr unități și valoare a produselor – aprox. 20%;

Pot să spun că nu mă așteptam ca Apple să fie locul 3. După cum vedeți, Xiaomi nu a intrat în top. Pot să spun că pe locul al 4-lea se afla Allview cu 2 – 3%, dar nu se specifica pentru producătorul brașovean și valoarea produselor vândute. Cel mai probabil a intrat sub 1%. Am înțeles că pe o statistică actualizată ar fi intrat Nokia pe locul al 4-lea.

Observați că Samsung + Huawei = peste 70% din numărul de unități vândute, iar Samsung + Huawei + Apple = peste 90% din valoarea de piață, restul jucătorilor se bat pe sub 6 – 7%.

Samsung deține în jur de 50% de mulți ani de zile și aș spune că este maximul ce-l pot atinge. Huawei a crescut spectaculos și a elimitat din pleiada de producători Android. Acum 3 – 4 ani cred că nici 2 – 3% nu aveau, iar Apple dovedește că nu trebuie să vinzi mult ca să strângi o sumă considerabilă.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.