Retelistica

„Dacă poți să primești ceva gratuit, de ce să fi fraier și să plătești!? Că doar ăia de la ‘Holiud’ au destui bani!”

Sincer nu sunt deloc încântat de ideea de mai sus. Acum doi ani scriam „Dragă CNA, vrem soluții nu bastoane!”. Îmi place să achit ceea ce consum. Bine înțeles, dacă am la cine să achit! Din păcate, în micuța noastră țară mioritică, alternativele sunt puține; ca să nu spunem inexistente. Pentru video avem Voyo și Seenow. Pentru muzică avem Zonga și Deezer. Nu cunosc alte variante legale. Vrei totuși să vizionezi Sherlock, Castle, Arrow, The Big Bang Theory, The Walking Dead? Vrei să accesezi topurile internaționale? Ai o singura soluție: să furi! Ba mai mult, chiar să plătești un hoț care să fure „de la americani” și să-ți vândă ție (da, personal plătesc am plătit la un site pirat cu seriale online).

De curând însă am găsit un serviciu destul de interesant și relativ ieftin: UnoTelly.com. UnoTelly îți oferă un serviciu supranumit SmartDNS prin intermediul căruia poți accesa orice serviciu internațional de video și/sau audio-streaming, inclusiv Neflix, Hulu, Pandora, Rdio etc. Serviciul poate fi implementat pe orice PC, mobil, tableta sau consola. Îți sunt oferite chiar și tutoriale de configurare pentru cele mai populare device-uri și sisteme de operare. Dacă ști să configurezi un router îl poți seta astfel încât toate device-urile să aibă acces – legal! – la toate „serviciile internaționale”. UnoTelly se deosebește de restul serviciilor prin faptul că nu este un serviciu VPN clasic, ci DNS. Asta înseamnă că traficul tău de internet nu va trece printr-un terț ci va funcționa normal. Nu există limită de trafic sau timp. Poți accesa vreo 300 de servicii, mai bine zis orice serviciu.

Cât de costă „intrarea în legalitate”? Cam 5 usd pentru serviciul DNS; iar pentru 8 usd ți se oferă acces și la serviciul VPN prin intermediul căruia poți accesa nu doar serviciile din SUA ci și din Canada, Olanda sau UK. Sincer…16 ron mi se pare un preț decent, luând în considerare avantajele. Dacă ți-am dat de gândit, ai 8 zile de servicii gratuite, suficient cât să testezi serviciul.

Bine ai venit în legalitate! :)