Arhiva-Social Media

Dacă nu ai deja cont pe Google+ şi vrei să-i dai o şansă, fă-ţi unul şi ai aici paşii pe care trebuie să îi foloseşti pentru a „migra” pe Google+ fără a pierde prieteni, fotografii, video-uri şi alte date pe care le deţii pe Facebook.

Atenţie! Nu este simplu, dar face procesul mutării mai uşor!

1. Du-ţi prietenii pe Google+. Cum faci asta? Importându-ţi contactele printr-o adresă de e-mail. Sună cam îngrozitor însă, este singurul mod viabil. Mulţi au încercat să creeze fel de fel de extensii de browser pentru a importa prieteni însă au fost eliminate de Facebook, pe motive destul de evidente (dăăăăă). Pentru a face acest lucru, du-te la mail.yahoo.com şi dă click pe butonul Create New Account (dacă aveţi deja un cont de Yahoo sau Flickr, puteţi sări peste acest pas). După ce aţi creat un cont, conectaţi-vă şi alegeţi din meniu optiunea Contacts. Daţi clic pe Import Contacts şi alegeţi opţiunea Facebook. Ar trebui să vezi acum toţi prietenii dvs. Facebok în agenda dvs. Yahoo. În final, mergeţi pe pagina de Google+, la opţiunea Circles iar acolo la Find and Invite şi selectaţi Yahoo. Astfel toate contactele din Yahoo şi implicit Facebook vă vor fi transferate în cercurile de prieteni din Google+.

2. Importă-ţi pozele de pe Facebook în Google+. Este foarte uşor de realizat: prin extensia Chrome Move Your Photos instalată, iar ulterior dai click pe pictograma din bara de extensie. Te conectezi, astfel, la contul de Facebook, selectezi fotografiile pe care vrei să le transferi, dai click pe Upload şi aştepţi să se încarce. O să găseşti albumele în G+, tu trebuie doar să mai setezi confidenţialitatea acestora. Dacă nu utilizezi Chrome, găseşti extensie şi pentru Firefox, cu menţiunea că transferul se va face individual pe album.

3. Mută-ţi video-urile. Asta e mai complicat, din păcate. Trebuie sa le descarci pe toate de pe Facebook şi să le re-încarci. Paşii sunt: My account>Account Settings>Download Your Information>Learn More>Download. Vei primi o notificare prin e-mail când toate informaţiile sunt adunate (take it easy, ii va lua ceva timp până va procesa comanda) şi le vei putea descărca într-un fişier .zip. Pentru încărcare pe Google+ fiecare video va trebui încărcat separat, unul câte unul. Paşii sunt cei tradiţionali: Profile>Videos>Upload New Videos.

4. Actualizează şi vezi ambele conturi odată. Instalează-ţi extensia Google Start Plus (funcţionează atât pentru Firefox cât şi pentru Chrome). După instalare vei găsi în dreapta jos inconiţele pentru Facebook şi Twitter pe care, dacă vei da click, te poţi conecta. Odată conectat, fiecare actualizare făcută pe Google + va avea opţiunea de postare şi pe Facebook doar dând click pe iconiţa aferentă reţelei de socializare. Start Google Plus va conecta Facebook Feed la Google+ Feed, în acest mod nemaifiind nevoie să verificaţi Facebook. Prin Google+ Feed puteţi vizualiza noutăţile de pe Facebook, precum şi a le comenta.

Dacă preferi să nu foloseşti o extensie, poţi folosi facilitatea Facebook Upload via Email pentru actualizarea mesajului de stare (pe care btw mulţi o cam folosesc deja). Du-te la pagina Facebook mobile, scrie adresa de e-mail dând click pe butonul Upload via Email şi adaug-o cercului Facebook pe Google+. Astfel, actualizând starea pe Google + ai posibilitatea de a include cercul Facebook pentru ca postarea să ajungă şi pe Facebook. Metoda nu e perfectă, funcţionează până la 50 de caractere şi nu pentru fotografii. Totuşi, ea funcţionează pe mobil, fără extensii, ceea ce este frumos şi superb, de-a dreptul.

Sursa: Gizmodo