gAuto

Gama Mitsubishi este formată în cea mai mare parte din autovehicule proiectate și pentru sesiuni de off-road. În afară de modelele i-MIEV și Lancer (care nu va mai primi un înlocuitor în Europa), toate celelalte sunt mașini cu reale talente de cățărători pe cele mai dificile terenuri.

Probabil că Pajero și L200 vă transmit suficientă încredere în a parcurge chiar și cele mai dificile drumuri înfundate, dar nu sunteți atât de siguri despre ASX și Outlander. Tocmai asta își doresc cei de la Mitsubishi să infirme în fiecare an când organizează Off-Road Day, în mai multe locații din toată țara. Am participat la un astfel de eveniment și în anii trecuți, iar pe 1 iulie am fost din nou prezent într-o frumoasă locație în apropiere de Pitești. Evenimentul a fost organizat impecabil de către cei de la Țiriac Auto.

Și de această dată am avut ocazia de a vedea ce poate gama Mitsubishi în Off-Road. Și credeți-mă că nu doar Pajero și L200 se descurcă fără probleme în teren accidentat, ci și ASX și Outlander. Cu siguranță că dacă nu le vedeți la lucru într-un cadru bine organizat nu puteți anticipa de ce sunt în stare fiecare dintre ele.

Mitsubishi Off-Road Day de pe 1 iulie 2017 ne-a demonstrat încă o dată că ADN-ul de câștigător al rally raid-ului Paris-Dakar încă se mai regăsește sub caroseriile modelelor de teren Mitsubishi. Sub atenta supraveghere a instructorilor, printre care și fostul campion național de raliuri George Grigorescu, fiecare participant a putut pune la lucru sistemele complexe de tracțiune integrală pe niște dealuri pe care abia urci cu greu la pas.

Au fost pregătite două trasee distincte, unul pe care l-au parcurs ASX și Outlander, iar celălalt dedicat celor din categoria grea – L200 și Pajero. Fiecare participant a fost impresionat de capabilitățile mașinilor de stradă, care nu au beneficiat de niciun echipament suplimentar pentru off-road, afară de pneuri speciale.

Mitsubishi se concentrează în continuare pe gama sa de autovehicule de teren și bine face. Puțini sunt cei care se mai pot lăuda azi cu mașini la fel de bune în off-road precum ASX, Outlander, L200 și Pajero. Trebuie doar să aveți încredere în aceste mașinării și mult curaj spre a le pune cu adevărat la încercare. Altfel, vă veți întoarce din drum cu mult înainte ca mașina să cedeze în fața naturii.

Mitsubishi Off-Road Day mi-a demonstrat din nou, deși nu mai era nevoie, despre cât de capabile încă mai pot fi anumite modele în afara asfaltului. Dacă aveți vreodată șansa de a face un drive test cu unul dintre modelele despre care am vorbit în acest material, nu ezitați să-l duceți mult mai departe decât ați vrea inițial să o faceți. Fiindcă ele pot!

Galerie foto de la evenimentul Mitsubishi Off-Road Day din 1 iulie 2017: