Îmi aduc aminte că în urmă cu 3 – 4 ani de zile chiar mă gândeam să-mi cumpăr un all-in-one PC pe care să-l conectez la un monitor secundar. Visam la un HP Omni 27 sau chiar la un iMac, dar financiar eram mai aproape de un all-in-one din categoria low-cost. 

Nu am cumpărat un all-in-one PC pentru că specificațiile erau relativ modeste pentru prețul cerut, un laptop într-o sumă echivalentă avea date hardware mai bune, posibilități de upgrade de-a dreptul modeste în categoria entry-level. În cele din urmă, am ales să merg în continuare pe mâna unui laptop pe care  l-am conectat acasă la două monitoare.

Cred că tocmai aici s-a împotmolit piața de all-in-one PC: specificații modeste și imposibilitatea de a face upgrade în timp pe componente mai bune.

Totuși, mă uitam prin oferta de all-in-one PC a unui magazin online și sunt o sumedenie de modele (de la entry-level și până la categoria high-end, de la diverse companii etc). Pe 27 inch nu am găsit nimic ca preț sub 5 – 6000 de lei. Pe la 2500 lei l-am găsit pe Lenovo IdeaCentre 300 cu Intel Core i3-6006U, 4 GB memorie RAM de tip DDR4, placă grafică dedicată NVIDIA GeForce 920A de 2 GB, display de 23 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli.

În 2500 lei configurezi un PC + monitor și ca performanțe ieși mai bine. Da, nu ai spațiul mai compact adus de un all-in-one, dar există alternativ unui NUC ce se prinde în spatele monitorului.

Putem extinde discuția în rubrica de comentarii.

Categorii: hardwareopinie

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.