A cumpărat cineva tableta NVIDIA Shield?

25/12/2014

NVIDIA are o tabletă interesantă în portofoliu. Se numește NVIDIA  Shield și au început a oferi prin OTA și update-ul la  Android 5.0 Lollipop p, dar cred că acest device s-a născut talent, dar a murit speranță.

NVIDIA are o serie de procesoare pentru telefoane și tablete. În 2013 nu au fost capabili să aducă Tegra 4 către companiile interesate și de aici au stricat relația de colaborare cu mai toată lumea. Timpul a trecut și nu știu dacă ați observat, dar niciun producător hardware nu a mai ales CPU-urile NVIDIA pentru telefoane și tablete, cu mici excepții.

Ca să contrabalanseze această problemă, NVIDIA a ales să prezinte Tegra Note, tabletă de tip ODM pe care se așteptau ca multe companii să o adopte din mers. Ceea ce nu s-a întâmplat, deși produsul în sine avea potențial. Au mers mai departe și au ales să facă treaba până la capăt și așa a fost lansată NVIDIA Shield Tablet.

– display de 8 inch cu rezoluție 1920×1200 pixeli;

– procesor NVIDIA Tegra K1 quad-core la 2.2 GHz pe ARM Cortex-A15, 2 GB RAM,  16 sau 32 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 128 GB;

– Android 5.0 Lollipop;

– versiune cu 4G / LTE și 32 GB spațiu de stocare + variantă cu Wi-Fi only și 16 GB spațiu de stocare, Wi-Fi a/b/g/n, dual-band pe 2.4 și 5 GHz, bluetooth 4.0, microUSB, microHDMI, jack de 3.5 mm, A-GPS și GLONASS

– 5 Megapieli cu autofocus și HDR, cameră frontală de 5 Megapixeli;

– baterie de 19.75 Wh, 390 gr. și 9.2 mm grosime.

NVIDIA Shield Wi-Fi + 16 GB spațiu de stocare – 299 dolari;

NVIDIA Shield Wi-Fi + 4G + 32 GB spațiu de stocare – 399 dolari.

Din câte știu este disponibilă și cu livrare internațională. Avem vreun cititor care s-a încumetat să cumpere tableta NVIDIA? Ar fi o minune.

Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.