Curelele ceasurilor Huawei vor fi făcute din nailon reciclabil pentru a reduce poluarea oceanelor

19/07/2023

Schimbările climatice sunt vizibile în zilele acestea mai mult ca niciodată, emisfera nordică trecând prin nişte provocări uriaşe (inundaţii, incendii, temperaturi extrem de ridicate etc.). Fiecare companie încearcă să îşi aducă aportul la reducerea nivelului de poluare, astfel că articole precum cel de faţă vom vedea din ce în ce mai des.

Huawei ne informează astfel că curelele ceasurilor sale vor fi realizate din nailon reciclabil pentru a reduce poluarea oceanelor.

Conform companiei chineze, echipamentul de pescuit abandonat, pierdut sau aruncat (ALDFG) contribuie major la poluarea oceanelor, afectând fauna marină și având un impact extins asupra mediului înconjurător. Având în vedere că se aruncă în oceane 640.000 de tone de ALDFG anual, Huawei a considerat că este nevoie să ia atitudine și să confrunte această problemă de mediu globală.

Huawei caută în mod constant alternative pentru a-și reduce amprenta de carbon. Având ca obiectiv combaterea ALDFG și poluarea în ansamblu a oceanelor, Huawei a produs o curea de ceas din material compozit, realizată din nailon reciclabil, o alternativă mai sustenabilă la materialele plastice tradiționale.

Nailonul este un material rezistent și poate dura sute de ani pentru a se descompune în mod natural. Acest tip de material poate avea un impact negativ semnificativ asupra faunei subacvatice, animalele marine încurcându-se în plasele abandonate. Totodată, în timp, nailonul se degradează în fibre subțiri care sunt ingerate de viețuitoarele acvatice. Aceste fibre le pot bloca căile respiratorii, făcându-le dificilă respirația.

Pe lângă faptul că nailonul reciclat contribuie la reducerea deșeurilor din oceane, există și alte efecte pozitive asupra mediului care provin din reciclarea acestui material. Producția de nailon generează gaze cu efect de seră, cum ar fi protoxidul de azot, care este de 300 de ori mai potent decât dioxidul de carbon. În procesul de fabricație a nailonului se folosește, de asemenea, o sursă neregenerabilă – petrolul – lăsând în urmă o amprentă uriașă de carbon. Faptul ca nailonul poate fi reciclat pe termen nelimitat, permite Huawei nu numai să-și reducă amprenta totală de carbon, dar și să aibă un impact pozitiv continuu asupra mediului.

Lucrând umăr la umăr cu organizații implicate în eforturile de colectare, Huawei a creat o curea din material compozit din nailon reciclabil. Pentru manufacturarea fiecărei curele se folosesc aproximativ 5-10 grame de nailon reciclat, astfel că această alternativă îi oferă companiei Huawei o abundență de material brut. Odată cu producția fiecărei curele, Huawei contribuie la reducerea cantității de deșeuri de nailon și adaugă totodată o caracteristică mai sustenabile produselor sale.

Cureaua din material compozit lansată de Huawei îndeplinește cerințele stabilite de Global Recycle Standard (GRS), aspect ce indică angajamentul brandului de a reduce impactul asupra mediului înconjurător și de a promova acțiunile sustenabile.

Cosmin Mușat
Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.