Smartphone

Xiaomi Mi 11 Ultra a fost anunţat oficial pe 29 martie şi este în acest moment unul dintre cele mai bune smartphone-uri de pe piaţă. Producătorul chinez a investit foarte mult în acest device şi chiar dacă preţul de 1199 euro în Europa este unul ridicat, trebuie menţionat că vorbim de poate cel mai complet telefon din 2021.

O caracteristică importantă şi intens promovată în materialele de marketing este cea a ecranului secundar. Xiaomi Mi 11 Ultra vine cu un display secundar AMOLED de 1.1 inch cu rezoluţie de 294 x 126 pixeli, luminozitate de până la 450 nits şi funcţia Always-On Display (acesta dublează ecranul principal prin afișarea informațiilor cheie, precum data, ora și notificările, dar poate fi folosit și ca oglindă pentru selfie-uri).

Clar este ceva inedit, ceva foarte cool. Am aflat de curând chiar de la CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, o curiozitate demnă de evidenţiat. Pentru a mai reduce costurile şi aşa ridicate pentru Xiaomi Mi 11 Ultra, inginerii Xiaomi au venit cu o idee ingenioasă pentru acest display secundar. Aceştia au reuşit să integreze în corpul smartphone-ului acelaşi ecran utilizat pe brăţările inteligente Xiaomi Mi Band 5.

Nu ştim sigur dacă Xiaomi a rămas cu display-uri nevândute de la brăţară sau a comandat altele la furnizor, cert este că această “inginerie” reuşită de producătorul chinez a dus la cheltuieli mai mici la nivel de producţie şi chiar la nivel de cercetare-dezvoltare.

Sursa: gizmochina.com