Cyanogen introduce C-Apps (Cyanogen Apps) pentru CyanogenMod Software

Cyanogen OS este varianta comercială a CyanogenMod, variantă preinstalată pe telefoane precum OnePlus One, ZUK Z1, terminalele YU și altele. Această variantă include câteva aplicații și opțiuni ce nu pot fi regăsite în CyanogenMod. Însă cei de la Cyanogen au decis să lanseze un pachet de aplicații numit Cyanogen Apps, pe scurt C-Apps, destinat utilizatorilor de CyanogenMod ce doresc să încerce aplicațiile standard din sistemul de operare Cyanogen OS.

Pachetul intițial C-Apps include următoarele:

 • AudioFX
 • Gallery
 • Dialer cu integrare TrueCaller
 • Email powered by Boxer
 • Theme Chooser
 • Theme Store
 • Cyanogen Accounts

Toate aceste aplicații sunt variantele oficiale regăsite în Cyanogen OS și pot fi instalate de către orice utilizator ce rulează o versiune actualizată a CyanogenMod 12.1 bazat pe Android 5.1.1. Instalarea acestora este relativ simplă și implică folosirea unui custom recovery precum TWRP sau CWM, la fel ca și instalarea CyanogenMod.

Deși aceste aplicații pot fi instalate folosind și alte metode sau pachete disponibile în forumul XDA, sau chiar portări complete a Cyanogen OS, noua metodă lansată de Cyanogen este una universală, suportată direct de către dezvoltatori și conține variantele actualizate a aplicațiilor.

De ce ai nevoie?

 • un terminal ce rulează o versiune actualizată a CyanogenMod 12.1
 • un custom recovery instalat, TWRP sau CWM
 • pachetul C-Appslink
 • răbdare

1. Descarcă pachetul de aplicații C-Apps în format .ZIP folosind linkul de mai sus și transferă-l în memoria internă a deviceului tău. Îl poți descărca direct pe device sau folosind un PC.

2. Repornește terminalul tău CyanogenMod 12.1 în modul recovery. Cea mai simplă și universală metodă este de a folosi o aplicație din Play Store precum Quick Boot (Reboot).

3. Accesează meniul Install, selectează și localizează pachetul C-Apps în format .ZIP descărcat la punctul 1.

Cyanogen introduce C-Apps (Cyanogen Apps) pentru CyanogenMod

4. Glisează către dreapta cursorul Swipe to Confirm Flash.

Cyanogen introduce C-Apps (Cyanogen Apps) pentru CyanogenMod

5. Odată terminat procesul de instalare selectează Reboot System pentru a reporni deviceul în modul normal.

Gata! Ai instalat C-Apps pe terminalul tău CyanogenMod 12.1.

Mai jos te voi lăsa cu câteva capturi de ecran cu aplicațiile incluse în acest pachet. Dacă întâmpini probleme cu instalarea lor, ai întrebări sau feedback pentru noi te rog să folosești secțiunea de comentarii.

Sursă: Cyanogen

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.