gAuto

Dacia vine cu o veste excelentă în acest sfârşit de săptămână şi anume că noile Dacia Bigster şi Dacia Duster 3 vor fi produse la fabrica de la Mioveni.

Prima ce va intra pe linia de producţie va fi Dacia Duster 3 (undeva în prima parte a anului viitor), în timp ce Dacia Bigster va mai aştepta încă un an. Practic din 2025 la uzina Dacia vor fi fabricate simultan Dacia Bigster şi Dacia Duster 3.

Pentru a face loc celor două maşini, unele modele ce sunt produse în prezent la Mioveni ar putea fi mutate la fabrica din Tanger. Dacia a confirmat deja că începând din al doilea trimestru al anului 2024, modelul Jogger, inclusiv versiunea Jogger HYBRID 140, va fi produs și în uzina din Maroc, însă acesta nu va fi singurul.

“Dacia a intrat într-o nouă fază a evoluției sale și se pregătește să abordeze segmentul C, mizând pe aceleași atuuri care au contribuit la succesul actual al mărcii: preocuparea de a răspunde așteptărilor clienților, oferindu-le ceea ce este esențial, la cel mai bun raport prestații/preț.” a declarant Mihai Bordeanu, Director General Automobile Dacia.

Atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4.1 metri la 4.6 metri. Pe această platformă se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie: sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4×2 sau 4×4, și echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluția reglementărilor în domeniu. Datorită platformei CMF-B, Dacia dispune de agilitatea necesară pentru dezvoltarea noului său plan produs.

Sursa: dacia.ro