gAuto

Mulţi au cerut motoare mai puternice pe Dacia Duster şi se pare că acestea vor veni. Presa franceză susţine că Renault pregăteşte un motor hibrid puternic ce va fi utilizat pe mai multe modele Renault, cât şi pe Dacia Duster 3 🚕 sau Dacia Bigster 🚙 .

Vorbim de un motor de 1.8 litri hibrid din familia E-Tech, unul ce va fi lansat undeva înspre 2023 – 2024. Înainte de acest motor, Dacia va lansa un altul de 1.6 litri hibrid din aceeaşi familie. Acesta va fi utilizat pe crossoverul ce va fi prezentat în toamna aceasta la Salonul Auto IAA Munchen, eveniment ce va avea loc luna viitoare. Cele două motoare noi vor avea şi variantă plug-in hybrid.

O altă informaţie găsită tot în presa franceză susţine că motorul de 1.8 litri a fost ales pentru ca inginerii să poată dezvolta ulterior şi o versiune în ciclu Atkinson, similar motoarelor Toyota. Acest tip de ardere este mai eficient la o cilindree mai mare și contribuie la un consum redus de carburant.

Când vor fi lansate Dacia Duster 3 şi Dacia Bigster ?

Chiar dacă mai sunt ceva ani până la cele două evenimente, se pare că Dacia Duster 3 va fi prezentată în 2024, iar Dacia Bigster prin 2025.

Via: profit.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.