gAuto

Inflaţia actuală din România este de peste 15%, iar unii angajatori fac eforturi pentru a-şi susţine angajaţii sub diverse forme.

Dacia, companie cu peste 13.000 de salariaţi, a discutat cu sindicatele o compensaţie financiară care să îi ajute pe angajaţi în această perioadă mai dificilă. La finalul negocierilor din Comisia Paritară, au fost luate următoarele decizii:

  • creşterea valorii tichetului de masă de la 20 la 30 lei / zi pentru perioada octombrie – decembrie 2022;
  • suma de 150 lei (o singură plată, nu lunar) va fi acordată celor care sunt în telemuncă (tot pentru perioada octombrie – decembrie 2022).

„Având în vedere contextul inflationist actual, urmare a discuțiilor între administrație și sindicatul reprezentativ pentru susținerea puterii de cumpărare a salariaților, în cadrul Comisiei paritare părțile au convenit asupra aplicării următoarelor măsuri: – Creșterea valorii tichetului de mase de la 20 lei la 30 lei pentru perioada octombrie – decembrie 2022; – Persoanelor care lucrează în telemuncă, indiferent de numărul de zile pe săptămână, li se va acorda o singură dată suma de 150 lei ca măsură compensatorie pentru perioada octombrie – decembrie 2022″, se arată în documentul oficial.

Spre comparaţie, grupul Renault a acordat în Franţa un ajutor financiar de 1000 euro tuturor angajaţilor.

Sursa: profit.ro

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.